Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Axel Springer német lapkiadó vállalat megvásárolta az N24 német hírtelevíziót.

Az Axel Springer és az N24 hétfői bejelentése szerint a hírtelevízió az Axel Springer konszernen belül a Die Welt című lap nyomtatott és online kiadásait összefogó WELT-csoportba tagozódik be, és valamennyi német Axel Springer-kiadvány fő mozgóképtartalom-ellátója lesz.

A vételárat nem közölték. Az ügylet véglegesítéséhez média- és versenyhatósági engedély is szükséges.

A berlini központú N24 nagyjából háromszáz embert foglalkoztat, a nyereséges cég az azonos nevű hírtelevízió működtetése mellett híradóműsorokkal látja el a Sat1, a ProSieben és a Kabel1 kereskedelmi televíziót. Ezt a tevékenységet az érvényes szerződések alapján 2019-ig még biztosan folytatja.

Az Axel Springer stratégiai célja, hogy klasszikus lapkiadóból a digitális média vezető német szereplőjévé váljon. Ezt szolgálja az N24 felvásárlása, amivel már 2005-ben is megpróbálkoztak, de a felügyeleti hatóságok nem engedélyezték az ügyletet. Öt évvel később a hírtelevíziót vezető menedzserek egy csoportja kivásárolta a céget a tulajdonostól, a ProSiebenSat.1 konszerntől, és azóta önállóan működött a vállalkozás.

Az Axel Springer az online tartalomszolgáltatásra összpontosító stratégia részeként júliusban eladta hazai regionális napilapjait, női magazinjait és műsorújságjait, és értékesítette számos franciaországi kiadványát is. A Welt.de hírportált viszont az év elején fizetőssé tette. A cég szerint az üzleti modell bevált, fél év alatt csaknem 50 ezer előfizető olvasót szereztek.

A Die Welt üzleti eredményeiről a kiadó soha nem közöl adatokat. Szakértők szerint a német nyelvterület vezető politikai napilapjai között számon tartott újság veszteséges, és az Axel Springer eddigi legsikeresebb kiadványa, a Bild című bulvárlap - a legnagyobb példányszámú német lap - révén szerzett profitból tartják fenn.

A kiadó magyarországi portfóliójába tartozik több megyei napilap és a Világgazdaság című újság, számos női, gasztronómiai és lakberendezési magazin, valamint rejtvény- és műsorújság.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.