1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A magyar ingatlanpiac rugalmasnak bizonyult a globális zűrzavar közepette, főként ami az iroda- és ipari ingatlan-szektorokat illeti - áll a Colliers International Magyarország legfrissebb piaci elemzésében.

Az elemzés megállapítja, hogy az ingatlanpiac keresleti oldala továbbra is igen erős. Az A-kategóriás irodák take-up szintje június végére elérte a 97400 négyzetmétert, míg 188 ezer négyzetméter ipari ingatlanterület került bérbeadásra az év első hat hónapjában. Az A-kategóriás irodakínálat hasonlóan kiemelkedő teljesítményt nyújtott a maga 131500 négyzetméterével ugyanezen időszak alatt.

Michael Smithing, a Colliers ügyvezető igazgatója a tanulmány kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy "rövidtávon, vagyis a 2008-2009-es évben kulcsfontosságú tényezőnek bizonyul majd a kínálati oldal megfelelő menedzselése: csakis így vészelheti át a magyar ingatlanpiac a lehető legkisebb veszteséggel a jelenlegi bizonytalan időszakot."

Az elemzés azt is megállapítja, hogy míg a magyar kiskereskedelmi szektor lassan kezd magára találni a kiábrándító 2007-es esztendő után, addig a befektetési piac továbbra is mélyfagyasztott állapotban van.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!