2p

Az IKEA visszahívja a MYSINGSÖ strandszékeket leesés, illetve az ujjak becsípődésének veszélye miatt.

Az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben 2017 előtt vásárolt MYSINGSÖ strandszéket, hozza vissza a terméket a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát - áll a cég közleményében. Blokk nem szükséges a cseréhez vagy a teljes vételár visszadásához.
 
A strandszék levehető huzatának mosása után, amennyiben a termék újra összeszerelése helytelen módon történik, felmerül a leesés, illetve az ujjak becsípődésének kockázata. Az IKEA öt olyan esetről értesült, amikor a nem megfelelő összeszerelés miatt a MYSINGSÖ strandszékek használat közben összedőltek. Mind az öt esetben ujjsérülés történt, ebből három baleset körömsérüléssel járt. Az említett sérülések Finnországban, Németországban, az Egyesült Államokban, Dániában, illetve Ausztráliában történtek.
 
A visszahívott strandszék 
 
A termékek biztonságos használata a legfontosabb az IKEA számára. A MYSINGSÖ strandszék az összes vonatkozó mechanikai, anyag- és kémiai teszten megfelelőnek bizonyult.
 
A balesetekről értesülve a cég teljes körű vizsgálatot kezdeményezett, mely eredményeinek ismeretében módosította a termék szerkezetét, tovább csökkentve ezzel a helytelen összeszerelés és az abból fakadó balesetek előfordulásának kockázatát. Az új dizájnnal készült termékek várhatóan 2017 februárjától kaphatók az IKEA áruházakban. 
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!