2009. február 26. 16:14

A havonta és négyzetméterenként fizetendő 31,55 euróval Budapest a 35. helyen áll a világ irodapiacán - közölte saját felmérése alapján a Cushmann & Wakefield az MTI-vel.

A felmérésben a prémium kategóriás irodák szerepeltek, a díj magában foglalta a rezsit és az adókat is. Az ezredfordulótól Budapest csak 2005-ben és 2006-ban került a harmincadik hely alá, előtte és utána is a 32-38. helyek között ingázott a világ 57 országának 202 városára kiterjedő listán.

A legdrágábban Hong Kongban lehet irodát bérelni, a fajlagos díj 145,29 euró. Második Tokió 137,46 euróval. Nyugat-Európában London a legdrágább 117 euróval (ezzel a világ harmadik helyét tartja), attól keletre pedig Moszkva vezet, ahol a fajlagos bérleti díj 106,31 euró. Ezzel a negyedik helyen áll.

Párizsban 82,84 euró, míg New Yorkban 69,31 euró a havi bérleti díja egy négyzetméter irodának. Az előbbi a hatodik, az utóbbi a tizedik helyen áll.

Egy évvel ezelőtt London volt a világon a legdrágább, Hong Kong és Tokió követte. Moszkva az ötödik, Párizs a hatodik helyen állt, New York akkor is a tizedik volt a ranglistán.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.