1p

A havonta és négyzetméterenként fizetendő 31,55 euróval Budapest a 35. helyen áll a világ irodapiacán - közölte saját felmérése alapján a Cushmann & Wakefield az MTI-vel.

A felmérésben a prémium kategóriás irodák szerepeltek, a díj magában foglalta a rezsit és az adókat is. Az ezredfordulótól Budapest csak 2005-ben és 2006-ban került a harmincadik hely alá, előtte és utána is a 32-38. helyek között ingázott a világ 57 országának 202 városára kiterjedő listán.

A legdrágábban Hong Kongban lehet irodát bérelni, a fajlagos díj 145,29 euró. Második Tokió 137,46 euróval. Nyugat-Európában London a legdrágább 117 euróval (ezzel a világ harmadik helyét tartja), attól keletre pedig Moszkva vezet, ahol a fajlagos bérleti díj 106,31 euró. Ezzel a negyedik helyen áll.

Párizsban 82,84 euró, míg New Yorkban 69,31 euró a havi bérleti díja egy négyzetméter irodának. Az előbbi a hatodik, az utóbbi a tizedik helyen áll.

Egy évvel ezelőtt London volt a világon a legdrágább, Hong Kong és Tokió követte. Moszkva az ötödik, Párizs a hatodik helyen állt, New York akkor is a tizedik volt a ranglistán.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!