<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Öthetes leállás után újraindult a termelés hétfőn reggel a Villeroy & Boch Magyarország Zrt. hódmezővásárhelyi szanitergyárában.

A gyár az év végi ünnepek körül általában két hétre állítja le termelését, idén azonban a rendelésállomány csökkenése miatt további két hét kényszerpihenőt kellett beiktatni, további egy hétig pedig a gázkorlátozás miatt szünetelt a munka - mondta a szakember. A kizárólag szanitereket gyártó cég termelése idén - a megrendelések csökkenése miatt - előreláthatólag 13 százalékkal lesz kisebb, mint tavaly; ez a 2008-as, mintegy 15 milliárd forintos forgalomhoz képest 2 milliárd forint kiesést jelent - közölte az igazgató.

Az 1965-ben alapított Alföldi Porcelángyár, amely a vásárhelyi üzem elődje, 1992 óta tartozik Európa egyik legnagyobb - több mint kétszázötven éves múltra visszatekintő - kerámiagyártójához, a Villeroy & Boch konszernhez. A magyarországi cég a saját gyártású szaniterek értékesítése mellett forgalmazza a konszern más termékeit is: a fürdőszobához kapcsolódó wellness eszközöket, csaptelepeket és bútorokat - tudatta Sebesi Bálint.


A hódmezővásárhelyi termelés 15-17 százalékát értékesítik belföldön, az export 85-90 százaléka az unión belül, főként Nyugat-Európában talál vevőre - tette hozzá. A szakember elmondta, a vállalkozás 950 embert foglalkoztat, 850-870-en a termelésben közvetlenül résztvevő fizikai dolgozó, akiket érintett a többhetes kényszerpihenő. A dolgozók a leállás idején szabadságon voltak, így minden járandóságukat megkapják erre az időszakra. Nyáron és a következő téli időszakban azonban rövidebb lesz a termelési szünet, és így a munkavállalók szabadsága is.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.