<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Mazda Motors gyártja majd hirosimai üzemében a Mazda MX-5 testvérmodelljeként az Alfa Romeo Spider sportkocsit - írja a német Focus Online hírportál.

A hamvaiból felélesztett klasszikus Alfa Romeo Spider gyártása 2015-ben kezdődik meg, egy évvel a jórészt szerkezetazonos testvérmodellje, a Mazda MX-5 után. A két hátsókerék-hajtású kétüléses sportkocsi a közös platform ellenére is teljesen eltérő karosszériával és motorválasztékkal kerül majd forgalomba.

Az Alfa Romeo anyavállalata, a Fiat konszern és a Mazda Motors pénteken írta alá a szerződést a két modell közös gyártásáról. A szándéknyilatkozatot a felek még tavaly májusban írták alá.

A Fiat termékpalettájának magas nyereséghányadú prémiumkategóriás modellekkel történő bővítését előirányzó növekedési stratégiája keretében 2016-ig kilenc új Alfa Romeo modell bemutatását tervezi, egyúttal világmárka rangjára is kívánja emelni az Alfa Romeot. Az új modellek többségét Európában gyártja majd a Fiat európai tevékenysége nyereségessé tétele érdekében.

A Fiat és a tulajdonában lévő Chrysler együtt mintegy négymillió autót gyárt évente. A Mazda egyike a legkisebb önálló autómárkáknak évente 1,2 milliós gyártási számmal.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.