<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Mazda Motors gyártja majd hirosimai üzemében a Mazda MX-5 testvérmodelljeként az Alfa Romeo Spider sportkocsit - írja a német Focus Online hírportál.

A hamvaiból felélesztett klasszikus Alfa Romeo Spider gyártása 2015-ben kezdődik meg, egy évvel a jórészt szerkezetazonos testvérmodellje, a Mazda MX-5 után. A két hátsókerék-hajtású kétüléses sportkocsi a közös platform ellenére is teljesen eltérő karosszériával és motorválasztékkal kerül majd forgalomba.

Az Alfa Romeo anyavállalata, a Fiat konszern és a Mazda Motors pénteken írta alá a szerződést a két modell közös gyártásáról. A szándéknyilatkozatot a felek még tavaly májusban írták alá.

A Fiat termékpalettájának magas nyereséghányadú prémiumkategóriás modellekkel történő bővítését előirányzó növekedési stratégiája keretében 2016-ig kilenc új Alfa Romeo modell bemutatását tervezi, egyúttal világmárka rangjára is kívánja emelni az Alfa Romeot. Az új modellek többségét Európában gyártja majd a Fiat európai tevékenysége nyereségessé tétele érdekében.

A Fiat és a tulajdonában lévő Chrysler együtt mintegy négymillió autót gyárt évente. A Mazda egyike a legkisebb önálló autómárkáknak évente 1,2 milliós gyártási számmal.

MTI