Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Megháromszorozta nyereségét a svájci Ringier csoport, mely Magyarországon is a legnagyobb médiapiaci szereplők egyike. A helyi leányvállalat árbevétele elérte a válság előtti szintet.

Nagyon jó üzleti eredménnyel zárta 2010-et a több országban is érdekeltséggel rendelkező svájci Ringier médiavállalkozás: 61,8 millió svájci frankos nyeresége több mint háromszoros növekedést mutat az előző évhez képest.

A konszern árbevétele 1,264 milliárd svájci frank volt, ami nagyjából megközelíti az előző évet, noha olyan rendkívüli hatásokkal kellett számolni, mint az erős svájci frank és az Axel Springer kiadóval alakított vegyesvállalat miatt szükségessé vált konszolidáció. 60 millió svájci frankos árbevétel-növekedésével a Ringier Svájc érte el a legjelentősebb bővülést, de az egyes országok devizájában számolva a Ringier legtöbb érdekeltsége is pozitív évet zárt.

A digitális részleg árbevétele 10,3 százalékra nőtt. A konszern jó eredményéhez a szigorú költséggazdálkodás mellett a piaci részesedés növelése is hozzájárult a legfontosabb svájci és kelet- és közép-európai piacokon. 2011-re a Ringier további árbevétel-növekedéssel számol, a vállalat továbbra is a stratégiai üzletágakba – így a kiadói, digitális és szórakozás területekre – történő beruházásokra koncentrál.

Christian Unger, a Ringier elnök-vezérigazgatója elmondta: Több országban is növeltük a nyereségünket és piaci részesedésünket. Az Axel Springerrel alapított kelet-európai vegyesvállalat, ebben a számunkra igen fontos régióban, növekedésünk szempontjából komoly stratégiai váltást jelent. A Ticketcorner átvételével a szórakozás üzletágunkat erősítettük, az új newsroomokba történő beruházásokkal pedig a kiadói területet fejlesztettük. 2011-ben főként az internet esetében várható növekedés, itt továbbra is az organikus növekedésre építünk, de felvásárlásokban is gondolkodunk. A kiadói üzletágunk egészséges és nyereséges, és a piac további átalakulása után is jelentős árbevételt fog generálni. Erős üzleti partnereinknek, jelentős kiadói szerepünknek és a piaci résekre való odafigyelésünknek köszönhetően a Ringier nagyon jó nemzetközi pozíciókkal rendelkezik, így a jövőben is fontos szereplője lesz a modern médiavilágnak.

A Ringier Magyarország (94,2 millió svájci frank) árbevétele növekedésével forintban számolva újra elérte a válság előtti árbevételi szintet, mindezt a csökkenő reklámpiac és példányszámok ellenére.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.