<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Vizespalackkal a kezükben pózolnak egy csoportképen a Downton Abbey című tévésorozat sztárjai, hogy a szériához kötődő, közelmúltbeli fényképes bakira reflektálva segítsék egy jótékonysági szervezet munkáját.

A múlt század elején játszódó drámasorozat nemrég azzal csalt mosolyt az internetezők arcára, hogy a széria ötödik évadát beharangozó fotók egyikén rajta felejtettek egy műanyagpalackot.

A sorozatot sugárzó brit ITV csatorna igyekezett előnyt kovácsolni a baklövésből, ezért újabb fotó készült a szereplőkkel, amelyen mindannyian vizespalackokkal pózolnak, hogy felhívják a figyelmet a WaterAid nemzetközi jótékonysági szervezet munkájára. A csatorna közleménye szerint a sorozat szereplői és a stábtagok arra gondoltak, hogy a történtekre irányuló figyelmet megpróbálják egy jóval nemesebb ügyre irányítani - adta hírül a BBC News.

Az ominózus műanyagpalack egy háttérben álló kandallópárkányon húzza meg magát a Grantham grófját (Hugh Bonneville) és Lady Edith Crawleyt (Laura Carmichael) ábrázoló képen. Nagy-Britanniában csak az 1960-as évektől váltak széles körben elterjedté a műanyagpalackok: a sorozat legújabb évada 36 évvel korábban játszódik.  A képet nem sokkal a megjelenése után már el is távolították az Instagramról és az ITV honlapjáról. A csatorna szóvivője elmondta, hogy egy retusálatlan változat került ki az internetre, és mindenkit megnyugtatott, hogy a műanyagpalack a sorozat egyetlen jelenetében sem fog feltűnni.

A kínos reklámfotó


A WaterAid szervezet vezetője, Barbara Frost köszönetét fejezte ki a produkció stábjának és producereinek a támogatásért. Mint hozzátette, fantasztikus, hogy az a figyelem, amelyet egyetlen palack víz váltott ki, most a világ néhány legszegényebb közösségének javát szolgálja.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.