2p

A debreceni és nyíregyházi kaszinókat üzemeltető cégekben közvetlen tulajdonrésze lesz a bajnokságot a hétvégén megnyerő debreceni focigárdának. Így Debrecenben "minden összefügg majd mindennel és mindenkivel".

A debreceni közgyűlés tagjai egyebek mellett ma arról is döntöttek, hogy a DVSC Futballszervező Zrt. (a Loki tulajdonosa) 40 százalékos tulajdonrészt szerez két újonnan, egyenként 100 millió forintos törzstőkével alapított cégben, melyek a debreceni és a nyíregyházi kaszinókat működtetik majd. A dehir.hu tudósítása szerint az előterjesztést 25 igen és 1 tartózkodás mellett elfogadták.

A tulajdonszerzés ötlete már csak azért sem ördögtől való, mert Szima Gábor, a kaszinókoncessziót elnyerő Aranybónusz 2000 Kft. tulajdonosa - és egyben a Lokié is -, így lényegében a kaszinók működtetéséért felelős cégben egyesíti az érdekeltségeit. 

Kapcsolódó:
Egymilliós árbevétele sincs a milliárdos kaszinótender győztesének

Nem kihagyhatatlan adalék a történetben, hogy közvetetten ezzel a döntéssel a városi önkormányzat is tulajdonrészt szerez Szima Gábor új kaszinóiban. Kósa Lajosék ugyanis 25,26 százalékot tulajdonnal rendelkeznek a fociklubot irányító és birtokló DVSC Futballszervező Zrt-ben.

Mivel Szima Gábor az Aranybónusz 2000 Kft-vel nyerte el a két koncessziós jogot, az alapítandó cégekben mindenképpen többségi tulajdonosként kell szerepelnie, vagyis legalább 51 százalékban. Így a kisebbségi tulajdonos a Loki lesz a maga 40 százalékával, és a tervek szerint a kaszinóüzemeltetésből osztalékágon sikerül majd stabil bevételre szert tennie.

Bár a Loki az elmúlt 10 év meghatározó szereplője a magyar első osztályban, anyagilag bőven van még hova fejlődni, hiszen költségvetése alapján "mindössze" az ötödik legnagyobb klubnak számít a bajnokcsapat. Helyzetüket egyébként jól mutatja, hogy 2013-ban harmadik veszteséges évét produkálta a klub, viszont stabil tartalékokkal rendelkezik beszámolója szerint. 

Igaz az is ugyanakkor, hogy miután a kormány módosította a szerencsejáték-törvényt, a "nyerőgépeiről" elhíresült tulajdonos kevésbé tudta anyagilag támogatni a focicsapatot. Most viszont a kaszinók nyereséges működése esetén fordulhat a kocka, és anyagilag még erősebbé válhat a klub.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!