<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A debreceni és nyíregyházi kaszinókat üzemeltető cégekben közvetlen tulajdonrésze lesz a bajnokságot a hétvégén megnyerő debreceni focigárdának. Így Debrecenben "minden összefügg majd mindennel és mindenkivel".

A debreceni közgyűlés tagjai egyebek mellett ma arról is döntöttek, hogy a DVSC Futballszervező Zrt. (a Loki tulajdonosa) 40 százalékos tulajdonrészt szerez két újonnan, egyenként 100 millió forintos törzstőkével alapított cégben, melyek a debreceni és a nyíregyházi kaszinókat működtetik majd. A dehir.hu tudósítása szerint az előterjesztést 25 igen és 1 tartózkodás mellett elfogadták.

A tulajdonszerzés ötlete már csak azért sem ördögtől való, mert Szima Gábor, a kaszinókoncessziót elnyerő Aranybónusz 2000 Kft. tulajdonosa - és egyben a Lokié is -, így lényegében a kaszinók működtetéséért felelős cégben egyesíti az érdekeltségeit. 

Kapcsolódó:
Egymilliós árbevétele sincs a milliárdos kaszinótender győztesének

Nem kihagyhatatlan adalék a történetben, hogy közvetetten ezzel a döntéssel a városi önkormányzat is tulajdonrészt szerez Szima Gábor új kaszinóiban. Kósa Lajosék ugyanis 25,26 százalékot tulajdonnal rendelkeznek a fociklubot irányító és birtokló DVSC Futballszervező Zrt-ben.

Mivel Szima Gábor az Aranybónusz 2000 Kft-vel nyerte el a két koncessziós jogot, az alapítandó cégekben mindenképpen többségi tulajdonosként kell szerepelnie, vagyis legalább 51 százalékban. Így a kisebbségi tulajdonos a Loki lesz a maga 40 százalékával, és a tervek szerint a kaszinóüzemeltetésből osztalékágon sikerül majd stabil bevételre szert tennie.

Bár a Loki az elmúlt 10 év meghatározó szereplője a magyar első osztályban, anyagilag bőven van még hova fejlődni, hiszen költségvetése alapján "mindössze" az ötödik legnagyobb klubnak számít a bajnokcsapat. Helyzetüket egyébként jól mutatja, hogy 2013-ban harmadik veszteséges évét produkálta a klub, viszont stabil tartalékokkal rendelkezik beszámolója szerint. 

Igaz az is ugyanakkor, hogy miután a kormány módosította a szerencsejáték-törvényt, a "nyerőgépeiről" elhíresült tulajdonos kevésbé tudta anyagilag támogatni a focicsapatot. Most viszont a kaszinók nyereséges működése esetén fordulhat a kocka, és anyagilag még erősebbé válhat a klub.

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.