2015. december 2. 11:58

Csökkenti két modell gyártási volumenét egyik csehországi üzemében, Mlada Boleslavban a Skoda - erősítette meg szerdán hírügynökségi megkeresésre az autógyár szóvivője.

A termelés csökkentéséről a Mlada Fronta Dnes cseh napilap számolt be. A lap úgy tudja, hogy a Skoda több mint három műszakot készül törölni az év utolsó hónapjában a Fabia és Rapid Spaceback gyártósorán. A műszakkiesések termelésre gyakorolt hatását azonban a lap nem számszerűsítette.

A Skoda szóvivője nem indokolta meg az intézkedést, nem közölt részleteket és megválaszolatlanul hagyta, hogy van-e összefüggés a döntés és a Volkswagen dízelbotránya között.

Elmondta, hogy a termelés csökkentéséről a tárgyalások folyamatban vannak és azok lezárásáig az értesülést nem kommentálja.

A Skoda 2014-ben értékesített első alkalommal több mint egymillió autót világszerte. Az idén januártól októberig 880 ezer autót adott el, 1,7 százalékkal többet, mint tavaly.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.