1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csökkenti két modell gyártási volumenét egyik csehországi üzemében, Mlada Boleslavban a Skoda - erősítette meg szerdán hírügynökségi megkeresésre az autógyár szóvivője.

A termelés csökkentéséről a Mlada Fronta Dnes cseh napilap számolt be. A lap úgy tudja, hogy a Skoda több mint három műszakot készül törölni az év utolsó hónapjában a Fabia és Rapid Spaceback gyártósorán. A műszakkiesések termelésre gyakorolt hatását azonban a lap nem számszerűsítette.

A Skoda szóvivője nem indokolta meg az intézkedést, nem közölt részleteket és megválaszolatlanul hagyta, hogy van-e összefüggés a döntés és a Volkswagen dízelbotránya között.

Elmondta, hogy a termelés csökkentéséről a tárgyalások folyamatban vannak és azok lezárásáig az értesülést nem kommentálja.

A Skoda 2014-ben értékesített első alkalommal több mint egymillió autót világszerte. Az idén januártól októberig 880 ezer autót adott el, 1,7 százalékkal többet, mint tavaly.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!