TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Amerikai lapértesülés szerint a Hewlett-Packard (HP) két vállalatra válik szét a hatékonyság növelésének érdekében.

A The Wall Street Journal című napilap értesülése szerint az amerikai multinacionális információtechnológiai társaság az egyik vállalatba csoportosítja a személyi számítógépek (PC) és a nyomtatók gyártását, a másikba pedig a vállalati hardverek gyártását és a szolgáltatásokat. Előbbinek elnöke, utóbbinak pedig vezérigazgatója lenne Meg Whitman, a HP jelenlegi vezetője.

Mindkét új cég nyitott részvénytársasági formában fog működni, és évente mindkettő több mint 50 milliárd dolláros bevételre számít.  Az újság úgy tudja, hogy a HP legkorábban hétfőn hozza nyilvánosságra elképzeléseit. A cég szóvivője nem volt hajlandó kommentálni a sajtóértesüléseket.

Az utóbbi időben a több mint 300 ezer munkavállalót foglalkoztató HP eladásai jelentősen csökkentek. A cég masszív átszervezésen megy keresztül jelenleg is azzal a céllal, hogy a hagyományos személyi számítógépek felől a mobileszközök felé mozduljon el a gyártás. A 2013-as pénzügyi évben PC- és printergyártásból származott a Hewlett-Packard bevételeinek mintegy fele, de ez az 55,9 milliárd dollár 7,1 százalékkal kevesebb az előző évinél.

A cég vezetői nagyobb növekedési potenciált látnak a vállalati hardverek gyártásában és működtetésében. Arra számítanak, hogy a szétválással növelni tudják a hatékonyságot mindkét új cég esetében a fókusz szűkítésével.

A HP részvényei 6,17 százalékkal 37,33 dollárra drágultak a New York-i tőzsde elektronikus kereskedésében hétfőn. A cég piaci kapitalizációja a pénteki 35,20 dolláros záróárfolyam alapján közel 66 milliárd dollár.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.