2017. március 9. 14:31

Felújították a pályaudvart. Itt megnézheti, hogy sikerült.

Befejeződött a kaposvári vasútállomás rekonstrukciója, közölte a MÁV csütörtökön. A munkálatokat mintegy 1,6 milliárd forintnyi európai uniós forrásból finanszírozták, Kaposvár városa pedig azzal szállt be, hogy a vasbeton közvilágítási oszlopokat hangulatosabb, öntöttvas kandeláberekre cserélték le. Az állomást a műemlékvédelmi szempontok szerint újították fel, azaz nagyjából az eredeti külsejét kapta vissza az 1898-1899-ben emelt épület. Újdonság, hogy kipaterolták belőle a restit, és helyén Kormányablakot alakítottak ki. Így sikerült mindez, a MÁV fotói nyomán:

 

Megújult az épületegyüttes homlokzata, korszerűbbé váltak az utasterek, az utas-kiszolgálás és a vasúti infrastruktúra működéséhez szükséges irodák, technikai helyiségek, az utas-információs rendszer. Videokamerás megfigyelés gondoskodik a biztonságról, a szolgáltatások megközelítése akadálymentessé vált.

Újjáépült egyebek között az épületfűtés, az elektromos-, víz- és csatornahálózat, a tűzvédelem, sőt LED technikájú díszvilágítás is készült.

A MÁV 20 állomást érintő, 9,8 milliárd forintos összköltségvetésű rekonstrukciós programja 2013-ban indult.

A kaposvári vasútállomás 2130 négyzetméter alapterületű, műemléki védettségű főépületének felújítása, akadálymentesítése és a Kormányablak kialakítása volt a projekt egyik fő eleme.

Néhány héten belül elkészül a keszthelyi állomás is, őszre pedig befejeződhet a tapolcai épület rekonstrukciója. Csak ember nem nagyon lesz benne, mert a MÁV jelen állás szerint ezerfős létszámhiánnyal küzd.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.