2013. május 24. 06:53

Eredetileg a postai liberalizációval belépő új cégek hozzájárulásaiból kompenzálták volna a Magyar Postát, amiért egyetemes szolgáltatóként veszteséges tevékenységet is végeznie kell - írja a Világgazdaság pénteki számában.

A lap írása szerint a kötelező feladatokból fakadó veszteséget rivális hiánya miatt az államnak kell kiegyenlítenie.

A tavaly ősszel elfogadott új postatörvény szerint a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) feladata gondoskodni a méltánytalan többletteher megtérítéséről. Az NMHH a könnyű levelek piacára belépő új szolgáltatók által befizetett hozzájárulásokból fizetett volna a Magyar Postának, egyelőre azonban nincs új piaci szereplő, a hatóság ugyanis nem adta meg az engedélyt az osztrák állami hátterű Feibra Kft.-nek - írja a Világgazdaság.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.