2017. január 24. 10:28

Elkelt az utolsó előtti "kiadó kaszinó" is, melyet Pécsen nyithat meg a Seszták családhoz köthető üzletember érdekeltsége. Rutintalanak épp nem nevezhető a nyertes cég, hiszen tavaly nyitotta meg Győrben a kaszinóját.

Akárcsak Győrben, úgy Pécsen is a Treff-Klub Kft. üzemeltethet kaszinót - derül ki a kormany.hu oldalán minap megjelent szerződésből, melyet 2017. január 12-én írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A koncessziós díj egymillió forinttal emelkedett, így erre már 112,6 milliót kell fizetnie a szerencsésnek. A társaság ezért az összegért nemcsak egy II. kategóriába sorolt játékkaszinót üzemeltethet Pécsen, hanem online kaszinójáték szervezésére is jogosultságot szerzett.

A Treff-Klub Kft. a beszámolók szerint az elmúlt években nem folytatott érdemi tevékenységet, hiszen 2013 óta egy forint árbevétele sem volt (igaz, a 2016-os eredményeket majd csak május végén ismerhetjük meg). 2015-ben 1,7 millió forintos veszteséget azért a nulla árbevétel mellett is sikerült összehozni, hiszen 372 ezret anyagjellegű, 1,6 milliót pedig személyi jellegű ráfordításként elkönyveltek.

Kapcsolódó cikk:
Garancsi beszállt a soproni kaszinóba a focicsapatával

Mindez azonban nem jelent problémát, hiszen a cégiratok szerint a tulajdonosok megfelelő kormányközeli kapcsolatokkal rendelkeznek. Az igazi fordulat a cég történetében 2014-ben jött el, novemberben ugyanis az akkor még tiszapüspöki székhellyel rendelkező cégnek új tulajdonosa lett Zámbó István személyében. Zámbó korábban Kisvárda alpolgármestere volt, jelenleg az önkormányzati képviselőtestület tagja és sajtóhírek szerint a dohányüzletben is többszörösen érdekelt fideszes.

Napra pontosan egy évvel később azonban dr. Rákosfalvy Zoltán tulajdonában került a cég és a mai napig ebben nem történt változás. Sajtóinformációk szerint Rákosfalvy több szálon is kötődik a kormányhoz: egyrészt feltűnt a győri önkormányzat ügyvédjeként és dolgozott a Fidesz-frakciónak is. A hvg.hu korábbi írása szerint ő volt az a Fidesz-közeli ügyvéd, akin keresztül egy hozzá több szálon kapcsolódó offshore-hátterű cég megszerezte annak az ingatlannak a nagy részét, ahol az Audi logisztikai központja épült.

Miért nyit egy ügyvéd kaszinót?
A kisalfold.hu a koncesszió elnyerését követően megkérdezte Rákosfalvyt, miért érezte úgy, hogy az ügyvédi tevékenysége mellett a szerencsejáték szervezésében is "szerencsét próbál"? "Vállalkozó szellemű ember vagyok" - érkezett a tömör válasz.

A Treff-Klub Kft. ügyvezetője pedig az a kisvárdai Kruppa Zsolt András, aki az index.hu információi szerint Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel is kapcsolatba hozható. Amellett, hogy a miniszter körében mozgott, Kruppa és Seszták felesége közös céget működtetett korábban.

A törvény szerint 11 kaszinó működhet Magyarországon, amiből 10-nek a sorsa már eldőlt:

  • 5 Budapesten üzemel, melyek Andy Vajna érdekeltségei,
  • 1-1 Nyíregyházán és Debrecenben, melyek Szima Gábor egységei,
  • 1 Sopronban, melybe Garancsi István is beszállt,
  • 1-1 Győrben és Pécsen, melyeket a Treff-Klub üzemeltet.

Székely Sarolta
mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.