2017. január 24. 10:28

Elkelt az utolsó előtti "kiadó kaszinó" is, melyet Pécsen nyithat meg a Seszták családhoz köthető üzletember érdekeltsége. Rutintalanak épp nem nevezhető a nyertes cég, hiszen tavaly nyitotta meg Győrben a kaszinóját.

Akárcsak Győrben, úgy Pécsen is a Treff-Klub Kft. üzemeltethet kaszinót - derül ki a kormany.hu oldalán minap megjelent szerződésből, melyet 2017. január 12-én írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A koncessziós díj egymillió forinttal emelkedett, így erre már 112,6 milliót kell fizetnie a szerencsésnek. A társaság ezért az összegért nemcsak egy II. kategóriába sorolt játékkaszinót üzemeltethet Pécsen, hanem online kaszinójáték szervezésére is jogosultságot szerzett.

A Treff-Klub Kft. a beszámolók szerint az elmúlt években nem folytatott érdemi tevékenységet, hiszen 2013 óta egy forint árbevétele sem volt (igaz, a 2016-os eredményeket majd csak május végén ismerhetjük meg). 2015-ben 1,7 millió forintos veszteséget azért a nulla árbevétel mellett is sikerült összehozni, hiszen 372 ezret anyagjellegű, 1,6 milliót pedig személyi jellegű ráfordításként elkönyveltek.

Kapcsolódó cikk:
Garancsi beszállt a soproni kaszinóba a focicsapatával

Mindez azonban nem jelent problémát, hiszen a cégiratok szerint a tulajdonosok megfelelő kormányközeli kapcsolatokkal rendelkeznek. Az igazi fordulat a cég történetében 2014-ben jött el, novemberben ugyanis az akkor még tiszapüspöki székhellyel rendelkező cégnek új tulajdonosa lett Zámbó István személyében. Zámbó korábban Kisvárda alpolgármestere volt, jelenleg az önkormányzati képviselőtestület tagja és sajtóhírek szerint a dohányüzletben is többszörösen érdekelt fideszes.

Napra pontosan egy évvel később azonban dr. Rákosfalvy Zoltán tulajdonában került a cég és a mai napig ebben nem történt változás. Sajtóinformációk szerint Rákosfalvy több szálon is kötődik a kormányhoz: egyrészt feltűnt a győri önkormányzat ügyvédjeként és dolgozott a Fidesz-frakciónak is. A hvg.hu korábbi írása szerint ő volt az a Fidesz-közeli ügyvéd, akin keresztül egy hozzá több szálon kapcsolódó offshore-hátterű cég megszerezte annak az ingatlannak a nagy részét, ahol az Audi logisztikai központja épült.

Miért nyit egy ügyvéd kaszinót?
A kisalfold.hu a koncesszió elnyerését követően megkérdezte Rákosfalvyt, miért érezte úgy, hogy az ügyvédi tevékenysége mellett a szerencsejáték szervezésében is "szerencsét próbál"? "Vállalkozó szellemű ember vagyok" - érkezett a tömör válasz.

A Treff-Klub Kft. ügyvezetője pedig az a kisvárdai Kruppa Zsolt András, aki az index.hu információi szerint Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel is kapcsolatba hozható. Amellett, hogy a miniszter körében mozgott, Kruppa és Seszták felesége közös céget működtetett korábban.

A törvény szerint 11 kaszinó működhet Magyarországon, amiből 10-nek a sorsa már eldőlt:

  • 5 Budapesten üzemel, melyek Andy Vajna érdekeltségei,
  • 1-1 Nyíregyházán és Debrecenben, melyek Szima Gábor egységei,
  • 1 Sopronban, melybe Garancsi István is beszállt,
  • 1-1 Győrben és Pécsen, melyeket a Treff-Klub üzemeltet.

Székely Sarolta
mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.