1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

17,7 százalékkal, 2,26 millióra ugrott a Volkswagen eladásai Kínában, ezzel a legdinamikusabban növekvő autógyár lett a pandák földjén.

A csoporton belül a Volkswagen és az Audi eladásai értek el erősebb növekedést. A Volkswagen gépkocsik eladásai 13,8 százalékkal, 1,72 millióra növekedtek, míg Audiból 37 százalékkal adtak el többet, összesen 313 ezret. Skodából összesen 220,1 ezret értékesítettek úgy, hogy 2010-es eladásokról nincsen adat, valószínűleg a nem számottevő - vagy nem létező - eladott mennyiség miatt. A VW közlése szerint 1780 Bentleyt és 403 Lamborghinit is értékesítettek.

A VW Csoport Kína vezére, Karl-Thomas Neumann egyre keményebb feltételekre számít az ázsiai ország autópiacán. Terveik szerint Nyugat-Kínában erősítenék a cég jelentlétét.

A Volkswagen egyik legnagyobb, riválisa a General Motors szintén rekordot ért el 2011-ben. A cég kínai értékesítései 8,3 százalékkal 2,55 milliós darabszámra emelkedtek.

A kínai járműpiacon 2011-ben összesen 18,51 millió járművet adtak el, ebből 14,5 millió személygépkocsi volt. Ez 2,5 százalékos növekedést jelent 2010-hez képest.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!