2015. november 5. 13:37

November elejétől Klaus Windheuser (45) tölti be a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját Budapesten. Feladata a vállalati üzletágban aktív bank magyarországi tevékenységének további fejlesztése. Ezen a poszton Kozma Andrást (47) váltotta, aki nyolc év után távozott a banktól.

Klaus Windheuser 1988 óta áll a Commerzbank alkalmazásában. Miután banki üzemgazdász diplomát szerzett, különböző pozíciókat töltött be a Commerzbank AG hitelezési területén, többek között az erfurti területi fiók hitelezési osztályának, majd az észak-német vállalati üzletág regionális hitelezési vezetője volt.

2007-től a Commerzbank AG lakossági ügyfél szegmensének kockázati és hitelügyletekért felelős vezetője volt, mielőtt 2010-ben a Cash Management & International Business terület globális vezetőjeként visszatért a Commerzbank AG Mittelstandsbank elnevezésű szervezeti egységéhez. Klaus Windheuser 2013 júniusa óta a Financial Engineering területet vezette, mely a középvállalati szektornak nyújtott strukturált hitelekért, valamint a globális export- és a kereskedelem-finanszírozási ügyletekért felelt.

A Commerzbank 1993 óta van jelen Magyarországon.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.