2012. június 27. 12:16

Közös mintaprojektet indított négy budapesti közműcég, ennek keretében szeptembertől 2500 fogyasztónál szerelnek be "okos" áram-, gáz- és vízmérőket, illetve bekapcsolnak a rendszerbe távhőmérőket is.

Az okosmérés előnye, hogy a fogyasztók a folyamatosan rögzített adatokat nyomon követhetik az interneten, és saját fogyasztási szokásaik pontos ismeretében tudatosabb energiafelhasználással költségeket takaríthatnak meg - mondta Hans-Günter Hogg, az Elmű Nyrt. igazgatóságának tagja a kísérleti projekt bevezetéséről tartott sajtótájékoztatón, szerdán Budapesten.

Hozzátette, az okosmérés ugyanakkor a szolgáltatók számára is előnyös, egyebek mellett jobban követhetik a hálózati veszteségeket.

A közös mintaprojektben az Elmű Hálózati Kft., a Főgáz Földgázelosztási Kft., a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Főtáv Zrt. vesz részt.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.