2016. augusztus 1. 09:00

Júliusban lassult kissé az euróövezeti feldolgozóipar teljesítményének a növekedési üteme.

Júliusban 52,0 pontra csökkent a júniusi 52,8 pontról, hat havi csúcsról az euróövezet feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI). Az index adatok szűkebb körén alapuló előzetes értéke 51,9 pont volt a  londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet hétfőn közzétett kimutatása szerint.
 
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.
 
A legnagyobb teljesítménynövekedést 53 pont feletti BMI értékekkel Németország, Ausztria és Hollandia érte el júliusban, Spanyolország és Olaszország a stagnáláshoz közelítő lassulás jeleit mutatta, a teljesítménycsökkenést jelző 50 pont alatti értéket pedig Görögország (48,7) és Franciaország (48,6) ért el. 
 
A júliusi csökkenés ellenére is a BMI a feldolgozóipari növekedés folytatódását jelzi az euróövezetben, csak a korábbinál kevésbé kiegyensúlyozott módon, ami fejtörést okozhat a döntéshozóknak és újabb monetáris ösztönzők bevetésére késztetheti az EKB-t - mondta Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza.
 
MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.