<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Júliusban lassult kissé az euróövezeti feldolgozóipar teljesítményének a növekedési üteme.

Júliusban 52,0 pontra csökkent a júniusi 52,8 pontról, hat havi csúcsról az euróövezet feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI). Az index adatok szűkebb körén alapuló előzetes értéke 51,9 pont volt a  londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet hétfőn közzétett kimutatása szerint.
 
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.
 
A legnagyobb teljesítménynövekedést 53 pont feletti BMI értékekkel Németország, Ausztria és Hollandia érte el júliusban, Spanyolország és Olaszország a stagnáláshoz közelítő lassulás jeleit mutatta, a teljesítménycsökkenést jelző 50 pont alatti értéket pedig Görögország (48,7) és Franciaország (48,6) ért el. 
 
A júliusi csökkenés ellenére is a BMI a feldolgozóipari növekedés folytatódását jelzi az euróövezetben, csak a korábbinál kevésbé kiegyensúlyozott módon, ami fejtörést okozhat a döntéshozóknak és újabb monetáris ösztönzők bevetésére késztetheti az EKB-t - mondta Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza.
 
MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.