2017. szeptember 25. 12:31

A Gazdasági Versenyhivatal azt gyanítja, hogy Mészárosék megsérthették a végrehajtási tilalmat.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) bejelentette, hogy versenyfelügyeleti eljárást indított a BLT Group Zrt.-vel szemben az összefonódás idő előtti végrehajtásának gyanúja miatt - áll a versenyhivatal közleményében. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó BLT Group Zrt. irányítást szerzett a Balatontourist-csoportba tartozó több vállalkozás felett. A tranzakcióhoz a versenyhivatal engedélye is szükséges volt, amit most szeptemberben meg is kaptak. A GVH szerint a tranzakció nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt.  

Az eljárás során felmerült információk alapján azonban feltételezhető, hogy a BLT Group már a GVH összefonódással kapcsolatos döntése előtt megszerezte az irányítási jogokat, amivel megsértette a versenytörvényben szabályozott, a bejelentés-köteles összefonódásokra vonatkozó végrehajtási tilalmat. Ezt a versenytörvény 2017. január 15-e óta hatályos szabályai szerint a GVH külön versenyfelügyeleti eljárásban vizsgálja meg.

A GVH a közleményében hangsúlyozza: a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint az eljárás lefolytatására biztosított időtartam hat hónap, amely egy alkalommal két hónappal hosszabbítható meg.
 
mfor.hu 

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés