2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A 13 tagú, a Menedzserszövetség vezetőiből és a meghirdető szervezetek, köztük az mfor.hu képviselőiből álló zsűri döntése alapján a 16. alkalommal kiírt "Az év menedzsere" pályázatot Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezetője nyerte meg. A 35 év alatti menedzserek között Lakics Péter, a Lakics Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója lett a nyertes.

A zsűri indoklása szerint Lepsényi István három ok miatt érdemelte ki a címet. Egyrészt a Knorr-Bremse élén a gazdasági válság kihívásaira adott döntései eredményeként a vállalat eredményesen zárta a 2008-as, a 2009-es és a 2010-es évet is.

Másrészt Lepsényi meghatározó szerepet vállalt a hazai innováció és versenyképesség előmozdításában, a régió járműgyártási kompetenciájának előkészítésében, és a tudásalapú vállalati szervezet létrehozásában is.

Harmadrészt Lepsényi István felelős vállalati polgárként dönt társadalmi kezdeményezések, projektek támogatásáról, amelyek a fenntartható fejlődés mindhárom dimenzióját egyaránt szolgálják.

A 35 év alatti menedzserek között meghirdetett „Az év fiatal menedzsere 2010” pályázat győztese Lakics Péter, a Lakics Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója lett.

Lakics Péter

A cég elődjét 1985-ben Lakics édesapja, Lakics László egyéni vállalkozóként alapította. A vállalkozás hatalmas fejlődésen ment keresztül, és mára 250 fős munkavállalói létszámával, évi 4-5 milliárd forintos árbevételével a dél-dunántúli régió jelentős munkaadójává vált. A vállalkozás 100%-ban a Lakics család tulajdonában van.

2008 őszén a kibontakozó világgazdasági válság ellenére egy új gyár felépítése mellett döntöttek a tulajdonosok. A közel 2 milliárd forintos fejlesztés keretében a 13 000 m² fedett gyártótérrel rendelkező telephelyet 2010 év végén adták át Kaposvárott.

A családi cégben Lakics Péter felelős az általános cégvezetésért, a vevőkkel való kapcsolattartásért, a gazdasági, illetve pénzügyekért, azon belül is különös hangsúllyal az emberi erőforrással való gazdálkodásért.

A díjakat a január 29-i, szombati, XVII. Menedzserbálon adják át a győzteseknek. 

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!