3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A hazai gazdaság szereplőinek az összefogását, a fejlődés előmozdítását tekinti fő feladatnak Lepsényi István, a Menedzserek Országos Szövetsége újraválasztott elnöke, aki az mfor.hu-nak nyilatkozott.

A Menedzserek Országos Szövetsége (MOSZ) a héten tartotta meg tizedik tisztújító közgyűlését, amelyen ismét Lepsényi Istvánt, a Knorr-Bremse Kft. vezérigazgatóját választották meg a szövetség elnökének. Az elnök ezzel negyedik ciklusát kezdi meg a magyarországi gazdálkodó szervezetek vezetőit összefogó 640 tagú szövetség élén.

[ajanlo=238][igazitas=left/]"A menedzser-tudomány és gyakorlat nem ágazatfüggő, az egészségügy, az ipar, de még a közigazgatás terén is hasonló módszereket alkalmaznak az irányításban; az ágazatokon belül a hangsúlyok természetesen eltolódhatnak" - nyilatkozta a Menedzsment Fórumnak Lepsényi István. "A felső vezetők feladataik ellátásában hasonló problémákkal szembesülnek, így például a dolgozók motiválásával, a teendők globális szemlélésével is többek között" - tette hozzá.


mfor.hu Névjegy
Lepsényi István gépészmér-nökként kezdett az Ikarusban, korszerű technológiák beve-zetésével foglalkozott, majd az új járműtípusok kifejlesz-tését és új piacok felderítését irányította. Részt vett a hazai személygépkocsi-gyártás lét-rehozásában, a Magyar Suzuki megalapításában, a háttéripar fejlesztésében, a márkakeres-kedői hálózat kiépítésében. Jelenlegi szakmai tevékeny-sége elsősorban a regionális piaci aktivitás erősítésére és a kutatás-fejlesztési tevékeny-ség bővítésére, a járműipari kompetencia központ kiala-kítására irányul.A régi-új elnök szerint a Menedzserek Országos Szövetségének az a feladata, hogy összefogja a hazai gazdaság irányító szereplőit, illetve meghatározó erő legyen a fejlődési irányvonalak megválasztásában. Lepsényi István úgy látja, a kormány és a közigazgatás hatékonyságát kellene javítani, a bürokratikus folyamatok leegyszerűsítésére, illetve egy kiszámíthatóbb gazdasági szabályozórendszer megalapozására lenne szükség. "Meg kellene teremteni a feltételeket a gazdasági versenyképesség érdekében arra, hogy a magyar vállalatok legalább olyan esélyekkel pályázhassanak a nagy közbeszerzési eljárásokra, mint a külföldiek".

A MOSZ az egyetlen hazai szakmai szövetség, amely a magyarországi gazdálkodó szervezetek vezetőit, mint természetes személyeket tömöríti. Kérdésünkre a vezérigazgató elmondta, hogy a szövetség tagjainak több mint fele külföldi tulajdonú vállalatnál dolgozik, ami szerinte a magyar menedzserekbe vetett bizalmat is jelzi a nagy nemzetközi vállalatok oldaláról.

A szövetség hosszú távú céljaival kapcsolatban Lepsényi elmondta, hogy a szervezet hatékonyságának a növelését, minél szélesebb körben való elterjesztését, az álláspontok világos megfogalmazását, illetve a társadalmi szerepvállalás erősítését tekintik feladatnak. A cél továbbá "összegyűjteni" a vállalatvezetők tapasztalatait, problémáikat, illetve a legkorszerűbb eszközöket a megoldásra. Ezt a tudásbázist kifelé, a kis és középvállalatok, illetve az állami, közigazgatási szervek felé is közvetíteni szeretné a MOSZ.

Nagy Vajda Zsuzsa Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!