2009. március 2. 09:49

Miután a Stadler Szolnok Kft. megszerezte a tevékenysége elindításához szükséges utolsó engedélyt is, a mai napon megkezdte a Flirt vonatok alumínium kocsiszekrényeinek gyártását. A MÁV által rendelt, 2010-ig leszállítandó újabb 30 elővárosi villamos motorvonatból legkevesebb hét darab részben már a szolnoki üzemben készülhet el.

A Stadler a múlt hét pénteken szerezte meg a termelés éles elindításához szükséges utolsó engedélyt is, és a mai napon a szolnoki üzemben meg is kezdődött a motorvonatok gyártásához szükséges alumínium kocsiszekrények hegesztése és festése, közölte az mfor.hu-val a társaság.

A jelenlegi tervek szerint az üzem 2009-ben 60 kocsitest elkészítésére elegendő kapacitással kezdi meg a működést, amely a közeljövőben a munkavállalók számával arányosan növekszik majd. A beruházás befejezését követően, a teljes kapacitás kihasználása esetén az üzem évi 200 kocsitest elkészítésére lesz alkalmas, ami mintegy 200 munkavállaló alkalmazását fogja jelenteni.

A szolnoki üzem részt vesz a MÁV által 2007-ben megrendelt 30 elővárosi villamos motorvonat gyártásában is. A jelenlegi szállítási ütemezés lehetővé teszi ugyanis, hogy abból legkevesebb hét Flirt kocsiszekrényeinek hegesztése és festése már a szolnoki üzemben valósuljon meg.

A svájci cég a vonatok leszállítását szerződésben vállalt határidőnél két hónappal korábban, 2009 januárjában kezdte el. A 30 motorvonatból álló flotta utolsó két darabját várhatóan 2010 februárjában fogja "kézbesíteni", amelynek eredményeképpen a MÁV járműállományának legnagyobb motorvonat-flottája az összesen 60 darabos Flirt-állomány lesz.

A svájci vasúti járműgyártó társaság 2008 óta van jelen Szolnokon, az alumínium kocsiszekrény gyártó üzemének alapkövét tavaly májusban rakta le.

A Stadler Rail Csoporton belül a szolnoki üzem jelenleg a Flirt-vonatok kocsitesteinek hegesztéséért és festéséért lesz felelős, amely tevékenység a későbbiekben akár végösszeszereléssel is kiegészülhet.

Menedzsment Fórum

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés