<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A kormány várhatóan már ebben a hónapban dönt a Liget Budapest Projektről - mondta Baán László miniszteri biztos a Népszavának.

A lap pénteki számában megjelent interjúban Baán László úgy fogalmazott, hogy a kormányhatározat a 150 milliárd forint összköltségű projekt "teljes struktúráját rögzíti majd, vagyis a beruházás minden eleme véglegessé válik".

A miniszteri biztos szerint nem csökken, hanem nő a zöldfelület, ami a lebetonozott parkolók, járdák, utak rovására történik.

Úgy gondolja, hogy a Liget Budapest Projekt mint egyedi komplexitású városi családi élménypark a családi hosszú hétvégék piacán kerülhet vonzerőként az európai élvonalba, ahogy a Sziget Fesztivál is európai vonzerővé vált a zenei fesztiválokat látogató fiatalok körében.

A biztos szerint végleg eldőlt, hogy a Fővárosi Nagycirkusz új épületet kap, amelynek a helyszíne még kérdéses, de a Ligeten belül vagy a Liget vonzáskörzetében lesz.

MTI