2018. január 10. 15:02

De nem csak ezt tudja a Continental új appja, hanem digitális slusszkulcsként az autó motorját is beindítja.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Új fejlesztést mutat be a Las Vegas-i CES vásáron a Continental. A cég digitális slusszkulcsot alkotott, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy okostelefonos alkalmazással ki lehet nyitni a kocsiajtót, sőt, a jármű motorját is be lehet indítani. A megoldást az Avis 20 amerikai kölcsönzőállomásán már be is kötötték az autókba, a kansasi kölcsönzőben például ezer kocsit lehet már digitális kulccsal kezelni.

Körülbelül így néz ki egy ajtónyitás a Continental appal - a neonfény csak illusztráció (forrás: Continental)

A hasonló, közlekedés-könnyítő techfejlesztésekre a Continental már 2015-ben megalapította saját üzleti területét, az Intelligent Transportation Systems-et, San Jose székhellyel. Innen irányítják a város-, és flotta-ügyfelekkel kapcsolatos globális tevékenységeket, de az üzleti terület további telephelyekkel rendelkezik Németországban, Franciaországban, Japánban, Sanghajban és Szingapúrban is. A digitális slusszkulcs is nemzetközi összedolgozással valósult meg: az ajtó nyitási elektronikája a németországi Regensburgból érkezett, míg magát az alkalmazást a San Jose-i fejlesztési központban készítették. A biztonságos kulcsok pedig szintén egy amerikai informatikai központban készülnek.

A Continental egyébként egyre jobban ráfekszik a teches fejlesztésekre. 2020-ig meg akarják duplázni, és egymilliárd euró fölé akarják emelni a mobilitási szolgáltatások forgalmát. Ide tartoznak az abroncsszerviz megoldásoktól kezdve a flottakezelésen át a pusztán a szoftverekig terjedő szolgáltatások is.

mfor.hu