2017. március 6. 10:37

Nagy Márton már nem felel a pénzügyi stabilitásért – vette észre ki a Magyar Közlöny pénteki számában a vg.hu. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke megmarad a hitelezésért és monetáris politikáért felelős alelnökként.

Múlt héten a 24.hu írta meg, hogy inog a jegybank szakmai irányítójaként számontartott Nagy Márton széke, és hogy előfordulhat, hogy Matolcsy György, az MNB elnöke elmozdítja tőzsdeelnöki pozíciójából. A lap informátorai arról beszéltek, hogy megromlott a jegybankelnök és a korábbi jobbkezének tartott Nagy Márton alelnöknek a viszonya.

Nagy Márton egyre kevesebb területért felel

A tőzsdeelnöki poszton a váltás azóta, március elsejével meg is történt. Akkor a jegybank közleménye és Végh Richárd is tervezett váltásról beszélt, mert az elmúlt évben olyan eredményeket sikerült elérni, amelyek nyomán már nincs szükség a tőzsde irányításában a közvetlen jegybank-alelnöki felügyeletre.

A lapnak korábban Nagy cáfolta, hogy megromlott volna a viszonya Matolcsy Györggyel.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.