TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2015. június 23. 09:55

Kihirdette a 6+15 villamos motorvonat beszerzésre kiírt nyílt közbeszerzési eljárás eredményét a MÁV-Start Zrt., a nyertes az összességében legelőnyösebb ajánlatot adó Stadler Bussnang AG lett.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a MÁV Zrt. keddi közös tájékoztatása szerint a korszerű, akadálymentes, 200 ülőhelyes, hatékony energiafelhasználású motorvonatok Budapest elővárosában szolgálják majd az utazókat.

A közleményben felidézik, hogy a kormány tavaly novemberi határozatában hagyta jóvá a beszerzés műszaki tartalmát. A NFM döntése alapján a MÁV-Start márciusban írt ki nyílt közbeszerzési pályázatot.

Az eljárás két részajánlatára - a 6 és a 15 motorvonatra - két-két pályázat érkezett. Mindkét esetben a Stadler Bussnang AG adta be az összességében előnyösebb ajánlatot, amely minden szempontból megfelelt az ajánlati felhívásban és a jogszabályokban foglalt feltételeknek - közölték.

A beszerzés a Kohéziós Alap terhére valósul meg, hat járműnél a Közlekedés Operatív Program, tizenötnél az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program forrásaiból.

A minisztérium és a vasúttársaság a júliusra tervezett ünnepélyes szerződéskötéskor szolgálhat részletekkel a beszerzésről - fogalmaznak a közleményben, hozzátéve, hogy a fejlesztési tárca a szolgáltatási színvonal növelése érdekében további motorvonatok forgalomba állítását tervezi a következő években.

A Stadler-cégcsoport eddig összesen 112 Flirt járműre kapott megrendelést a hazai vasúttársaságoktól, 102-re a MÁV-tól, 10-re pedig a GYSEV-től érkezett megbízás. A cég korábbi tájékoztatása szerint a GYSEV által rendelt 10 Flirt motorvonat mindegyike üzemel már, míg a MÁV-Start 102 járművéből 90 szállít utasokat, a még hátralévő 12 Flirt motorvonatot szeptember 30-ig adják át.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.