2015. június 23. 09:55

Kihirdette a 6+15 villamos motorvonat beszerzésre kiírt nyílt közbeszerzési eljárás eredményét a MÁV-Start Zrt., a nyertes az összességében legelőnyösebb ajánlatot adó Stadler Bussnang AG lett.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a MÁV Zrt. keddi közös tájékoztatása szerint a korszerű, akadálymentes, 200 ülőhelyes, hatékony energiafelhasználású motorvonatok Budapest elővárosában szolgálják majd az utazókat.

A közleményben felidézik, hogy a kormány tavaly novemberi határozatában hagyta jóvá a beszerzés műszaki tartalmát. A NFM döntése alapján a MÁV-Start márciusban írt ki nyílt közbeszerzési pályázatot.

Az eljárás két részajánlatára - a 6 és a 15 motorvonatra - két-két pályázat érkezett. Mindkét esetben a Stadler Bussnang AG adta be az összességében előnyösebb ajánlatot, amely minden szempontból megfelelt az ajánlati felhívásban és a jogszabályokban foglalt feltételeknek - közölték.

A beszerzés a Kohéziós Alap terhére valósul meg, hat járműnél a Közlekedés Operatív Program, tizenötnél az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program forrásaiból.

A minisztérium és a vasúttársaság a júliusra tervezett ünnepélyes szerződéskötéskor szolgálhat részletekkel a beszerzésről - fogalmaznak a közleményben, hozzátéve, hogy a fejlesztési tárca a szolgáltatási színvonal növelése érdekében további motorvonatok forgalomba állítását tervezi a következő években.

A Stadler-cégcsoport eddig összesen 112 Flirt járműre kapott megrendelést a hazai vasúttársaságoktól, 102-re a MÁV-tól, 10-re pedig a GYSEV-től érkezett megbízás. A cég korábbi tájékoztatása szerint a GYSEV által rendelt 10 Flirt motorvonat mindegyike üzemel már, míg a MÁV-Start 102 járművéből 90 szállít utasokat, a még hátralévő 12 Flirt motorvonatot szeptember 30-ig adják át.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.