TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2012. november 6. 03:25

Még az idén megállapodna a Népszabadság Zrt. 27,69 százalékos tulajdonrészével rendelkező, az MSZP-hez köthető Szabad Sajtó Alapítvány a többségi tulajdonos svájci Ringier AG részvénycsomagjának megvásárlásáról, mondta a Napi Gazdaságnak Kránitz László, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A lap keddi számában azt írta, hogy az ügylettel a lap az alapítvány többségi tulajdonába kerülne. Kránitz László közölte még, hogy az alapítvány a közelmúltban küldte el a svájci Ringier - formálisnak nem tekinthető - kérdéseire a válaszokat, erről azonban üzleti titokra hivatkozva nem kívánt részleteket elárulni.

A lap idézi a hvg.hu-t, amely szerint a Ringier 1,5 milliárd forintért adná el a Népszabadságot úgy, hogy a vevő a megállapodás aláírásakor 3 millió forintot, utána 2015-2025 között nettó árbevételének 5 százalékát fizetné, és maradna a Ringier nyomdájánál, illetve továbbra is a Médialog terjesztené. A Népszabadság átadná a terjesztő cégben meglévő érdekeltségét is, viszont megszabadulna a nyomda felé fennálló 1,5 milliárd forintos adósságától.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.