2012. november 6. 03:25

Még az idén megállapodna a Népszabadság Zrt. 27,69 százalékos tulajdonrészével rendelkező, az MSZP-hez köthető Szabad Sajtó Alapítvány a többségi tulajdonos svájci Ringier AG részvénycsomagjának megvásárlásáról, mondta a Napi Gazdaságnak Kránitz László, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A lap keddi számában azt írta, hogy az ügylettel a lap az alapítvány többségi tulajdonába kerülne. Kránitz László közölte még, hogy az alapítvány a közelmúltban küldte el a svájci Ringier - formálisnak nem tekinthető - kérdéseire a válaszokat, erről azonban üzleti titokra hivatkozva nem kívánt részleteket elárulni.

A lap idézi a hvg.hu-t, amely szerint a Ringier 1,5 milliárd forintért adná el a Népszabadságot úgy, hogy a vevő a megállapodás aláírásakor 3 millió forintot, utána 2015-2025 között nettó árbevételének 5 százalékát fizetné, és maradna a Ringier nyomdájánál, illetve továbbra is a Médialog terjesztené. A Népszabadság átadná a terjesztő cégben meglévő érdekeltségét is, viszont megszabadulna a nyomda felé fennálló 1,5 milliárd forintos adósságától.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.