1p

A tavalyi gyászos számokat sem tudja megközelíteni a magyar autópiac, 37 százalékkal zuhant az első nyolc hónapban. A legnépszerűbb márka a Ford volt.

Összesen 28860 új autót helyeztek forgalomba az idén január-augusztusban, ez 37 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) hétfőn az MTI-vel.

A forgalomba helyezett új autók piacán a legnagyobb, 12,2 százalékos részesedéssel a Ford rendelkezett az első nyolc hónapban 3508 új autóval. A második helyen 10,5 százalékkal a Skoda 3034 kocsival, míg a harmadik helyen a Volkswagen szerepelt, piaci részesedése 10,1 százalék volt, a forgalomba helyezett autók száma pedig 2914.

Egy évvel korábban a Ford piaci részesedése még 13,3 százalék volt, akkor 6068 új Fordot helyeztek forgalomba. A forgalomba helyezett Skodák száma 2418 volt, piaci részesedése pedig 5,3 százalék. A Volkswagen piaci részesedése 2009. január-augusztusban 7,2 százalék volt, a forgalomba helyezett új autók száma pedig 3295.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!