2010. szeptember 14. 06:54

A tavalyi gyászos számokat sem tudja megközelíteni a magyar autópiac, 37 százalékkal zuhant az első nyolc hónapban. A legnépszerűbb márka a Ford volt.

Összesen 28860 új autót helyeztek forgalomba az idén január-augusztusban, ez 37 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) hétfőn az MTI-vel.

A forgalomba helyezett új autók piacán a legnagyobb, 12,2 százalékos részesedéssel a Ford rendelkezett az első nyolc hónapban 3508 új autóval. A második helyen 10,5 százalékkal a Skoda 3034 kocsival, míg a harmadik helyen a Volkswagen szerepelt, piaci részesedése 10,1 százalék volt, a forgalomba helyezett autók száma pedig 2914.

Egy évvel korábban a Ford piaci részesedése még 13,3 százalék volt, akkor 6068 új Fordot helyeztek forgalomba. A forgalomba helyezett Skodák száma 2418 volt, piaci részesedése pedig 5,3 százalék. A Volkswagen piaci részesedése 2009. január-augusztusban 7,2 százalék volt, a forgalomba helyezett új autók száma pedig 3295.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.