1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Komoly anyagi és környezeti károkat okoznak a kéretlen reklámlevelek, állítja egy most közzétett kutatás. Az adatok szerint a világ CO2-kibocsátásának 0,2 százaléka származik az ilyen küldeményekből.

A kéretlen elektronikus leveleknek, a "spamoknak" széndioxidban mérhető súlya évente a világban 17 millió tonna körül lehet, azaz az ilyenfajta levelezés Földünk levegőjét olyan mennyiségű szennyezéssel terheli, mint 3 millió gépkocsi, vagy másfél millió rendesen felszerelt háztartás.

Az informatikai biztonsággal foglalkozó szakcég, a McAfee és az ICF International nevű vállalat közös kutatása alapján jutott a fenti eredményre, megjegyezve, hogy az "erőszakos hálózati levelezésből" származik a világ CO2-kibocsátásának 0,2 százaléka.

Ez arányaiban nem jelentős, de a spamok létrehozása, küldése, fogadása, tárolása, kibontása, ellenőrzése és akadályozása rengeteg, mintegy 33 milliárd kilowattóra elektromos energia felhasználásával is jár. Nem szabad elfelejteni, hogy körülbelül 62 milliárd ilyen levelet továbbítanak évente a világon.

A jó spamszűrők elvileg ezen környezeti károkozást 80 százalékkal csökkenthetik, állítja az ezzel foglalkozó szakvállalat.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!