2017. december 14. 12:28

Az elmúlt hetekben több érdeklődő is volt a 21st Century Fox-ra, a vevő végül a Disney lett.

Néhány hete röppent fel először az a piaci értesülés, hogy komoly és előrehaladott tárgyalásokat folytat a Disney és a Fox egymással, ám ezt követően úgy tűnt, mégsem tudnak megegyezni, ugyanis több másik vállalattal is hírbe hozták a 21st Century Fox-ot. Azt persze nem tudni, hogy ezekkel a Fox az árat akarta felsrófolni, vagy valóban megversenyeztették a médiacégeket.

Végül azonban mégis a Disney veheti meg a konkurens vállalatot. Ha pedig a Fox célja az ár felverése volt, akkor szó se róla, remekül dolgoztak. Az ügylet részletei ugyan nem ismertek, de napvilágot látott, hogy a vételár 52,4 milliárd dollár. Ez pedig a duplája az előzetesen jósolt 20-30 milliárdos tételnek. Ám itt sem tudni, hogy ebből mennyi lesz készpénz és mennyi esetleg részvény.

Mindenesetre a Fox ki tud szállni azokból az üzletágakból, amelyek növekedési kilátásait kedvezőtlenebbnek látja. Az előzetes hírek szerint ugyanis a Fox csak a hír- és sportrészleget szeretné megtartani. A Disney-nek pedig egyebek mellett a filmgyártás lehetett vonzó, mivel a 21st Century Fox is számos nagyon sikeres franchise-zal rendelkezik. Az ügylet után gyakorlatilag az összes fontos szuperhős a Disney kezébe kerül, akik néhány éve a Marvel megvételével léptek be erre a szegmensre. Most ugyanis az X-man történetek is hozzájuk kerülnek.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.