2017. december 14. 12:28

Az elmúlt hetekben több érdeklődő is volt a 21st Century Fox-ra, a vevő végül a Disney lett.

Néhány hete röppent fel először az a piaci értesülés, hogy komoly és előrehaladott tárgyalásokat folytat a Disney és a Fox egymással, ám ezt követően úgy tűnt, mégsem tudnak megegyezni, ugyanis több másik vállalattal is hírbe hozták a 21st Century Fox-ot. Azt persze nem tudni, hogy ezekkel a Fox az árat akarta felsrófolni, vagy valóban megversenyeztették a médiacégeket.

Végül azonban mégis a Disney veheti meg a konkurens vállalatot. Ha pedig a Fox célja az ár felverése volt, akkor szó se róla, remekül dolgoztak. Az ügylet részletei ugyan nem ismertek, de napvilágot látott, hogy a vételár 52,4 milliárd dollár. Ez pedig a duplája az előzetesen jósolt 20-30 milliárdos tételnek. Ám itt sem tudni, hogy ebből mennyi lesz készpénz és mennyi esetleg részvény.

Mindenesetre a Fox ki tud szállni azokból az üzletágakból, amelyek növekedési kilátásait kedvezőtlenebbnek látja. Az előzetes hírek szerint ugyanis a Fox csak a hír- és sportrészleget szeretné megtartani. A Disney-nek pedig egyebek mellett a filmgyártás lehetett vonzó, mivel a 21st Century Fox is számos nagyon sikeres franchise-zal rendelkezik. Az ügylet után gyakorlatilag az összes fontos szuperhős a Disney kezébe kerül, akik néhány éve a Marvel megvételével léptek be erre a szegmensre. Most ugyanis az X-man történetek is hozzájuk kerülnek.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.