2011. május 6. 12:14

A Ringier Axel Springer Media AG két tulajdonosa, a Ringier AG és az Axel Springer AG, visszavonta a két cég magyarországi tevékenységének fúziójára vonatkozó versenyhivatali kérelmét.

A kérelem visszavonása eljárással összefüggő okokra vezethető vissza. A Magyarországon újonnan felállított Médiatanács nemrég negatívan, a Gazdasági Versenyhivatal számára kötelező erejűen foglalt állást a két cég fúzióját illetően.

A magyarországi leányvállalatok fúziója továbbra is a tervek között szerepel. A két kiadóvállalat a lehetséges opciók alapos mérlegelése után hozza meg döntését, hogy kérelmezik-e egy módosított fúziós terv engedélyezését, és ha igen, milyen formában.

A 2010. júniusa óta Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Szerbiában működő Ringier Axel Springer Media AG-ra nincs operatív hatása a magyarországi fúziós kérelem visszavonásának. A cég továbbra is folytatja erős márkáinak digitális bővítésén alapuló növekedési stratégiáját.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.