2013. május 14. 14:52

Stratégiai partnerként csatlakozott a Magyar Posta ahhoz a szándéknyilatkozathoz, amelyet az FHB Jelzálogbank írt alá a Díjbeszedő Holding (DBH) 76 százalékot meghaladó tulajdoni hányadot képviselő részvényeseivel egy hosszú távú exkluzív stratégiai együttműködésről, illetve a díjbeszedő tulajdonosváltásáról - tájékoztatta a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a posta alapvető érdeke, hogy a liberalizált piacon olyan üzleti megoldásokat találjon, amivel megerősítheti pozícióit és bővítheti üzleti tevékenységét, ezzel segítve a hatékony és versenyképes állami vállalattá alakulás folyamatát. Ezért a társaság folyamatosan vizsgálja a tevékenységi köréhez illeszkedő lehetőségeket, amelyek piaci jelenléte dinamikus javulását eredményezhetik.

A szándéknyilatkozat alapján a posta, a jelzálogbank - amelyek meg kívánják vásárolni a DBH részvényeit -, illetve a díjbeszedő középtávú, opcionálisan meghosszabbítható, mindhárom cégcsoport társaságait magában foglaló stratégiai partnerséget alakít ki - áll a közleményben.

A cégcsoportok egyes tevékenységei részlegesen fedik egymást, főként a kézbesítés, a mérőóra-leolvasás, valamint a nyomtatási és pénzügyi szolgáltatások területén. A tranzakció lezárása után lehetőség nyílik a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés elmélyítésére - közölte a társaság.

A DBH és leányvállalatainak pénzügyi, jogi és informatikai átvilágítása, valamint a további tárgyalások után a végleges szerződéseket várhatóan az idén nyáron írják alá. A három fél megállapodott abban, hogy az ügylet egyéb részleteit üzleti titokként kezelik, és a tranzakció lezárása után adnak részletes tájékoztatást róla - olvasható a közleményben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.