TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2016. október 27. 08:34

A felcsúti polgármester a Borsnak nyilatkozott. Orbán Viktor barátja azt állította, hogy nem részvényese a vevő Optimusnak.

Mészáros Lőrinc a lapnak azt mondta, nem ő áll a korábban a Népszabadságot is kiadó Mediaworks felvásárlása mögött: "Ezek a hírek nem igazak. Egyet tudok mondani: nekem egyetlen egy Opimus részvényem nincs. Így nehéz lenne azt mondani, hogy érintett vagyok az ügyben."

Ebben világelső a felcsúti foci

Mészáros ugyanakkor persze elképzelhetőnek tartja, hogy esetleg mégis médiatulajdonos legyen valamikor: "Az ember életében nincs semmi kizárva. Nem tudjuk, mikor mi történik velünk. Mindig felmerülhet egy új dolog, ami üzletileg megfelelő, én csak azzel foglalkozom, amint mondtam, ami üzletileg megfelelő…”

Korábban:
Eladták a Népszabadság kiadóját
A Borsra is szemet vethettek a kormánybarát vállalkozók

Mészáros nyilatkozata ellenére a hvg.hu kedden megjelent írásában több kapcsolatot is feltárt, amely Mészáros Lőrinc és az Optimus, illetve annak képviselői között van. A cég tulajdonosi köre elég kusza, egyik nagy részvényese egy Nigériában, egy másik egy Kajmán-szigeteken bejegyzett cég. Sok a kisrészvényese, a harmadik nagyobb részvényes a szekszárdi Status Capital Befektetési Zrt., amelynek vezetője több olyan Fidesz-közeli céget is irányít, amelyekben Mészáros Lőrinc is érdekelt.

Emellett az Opimus tulajdonában levő Euro Generál Zrt. igazgatóságának március elejétől tagja Csík Zoltán és Schmidt Zoltán. Utóbbi a Mészáros házaspár tavaly alapított, felcsúti építőipari cégét, a Fejér B.Á.L. Zrt-t vezeti. Csík Zoltán pedig több Mészáros Lőrinchez köthető társaságnak vagy vezetője, vagy részben tulajdonosa: az Aranykorona Zrt. nevű Mészáros Lőrinc-cég tulajdonában levő Korona-Alba Kft., a Mészáros-gyerekek cége, a Talentis, de Csík érdekeltségébe tartozik a Scentrum Kft. is, amely nemrég tulajdonrészt szerzett a korábban a Quaestor-csoporthoz, illetve a Buda-Cash-hez tartozó szállodákat üzemeltető cégekben, írta a hvg.hu.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.