<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A felcsúti polgármester a Borsnak nyilatkozott. Orbán Viktor barátja azt állította, hogy nem részvényese a vevő Optimusnak.

Mészáros Lőrinc a lapnak azt mondta, nem ő áll a korábban a Népszabadságot is kiadó Mediaworks felvásárlása mögött: "Ezek a hírek nem igazak. Egyet tudok mondani: nekem egyetlen egy Opimus részvényem nincs. Így nehéz lenne azt mondani, hogy érintett vagyok az ügyben."

Ebben világelső a felcsúti foci

Mészáros ugyanakkor persze elképzelhetőnek tartja, hogy esetleg mégis médiatulajdonos legyen valamikor: "Az ember életében nincs semmi kizárva. Nem tudjuk, mikor mi történik velünk. Mindig felmerülhet egy új dolog, ami üzletileg megfelelő, én csak azzel foglalkozom, amint mondtam, ami üzletileg megfelelő…”

Korábban:
Eladták a Népszabadság kiadóját
A Borsra is szemet vethettek a kormánybarát vállalkozók

Mészáros nyilatkozata ellenére a hvg.hu kedden megjelent írásában több kapcsolatot is feltárt, amely Mészáros Lőrinc és az Optimus, illetve annak képviselői között van. A cég tulajdonosi köre elég kusza, egyik nagy részvényese egy Nigériában, egy másik egy Kajmán-szigeteken bejegyzett cég. Sok a kisrészvényese, a harmadik nagyobb részvényes a szekszárdi Status Capital Befektetési Zrt., amelynek vezetője több olyan Fidesz-közeli céget is irányít, amelyekben Mészáros Lőrinc is érdekelt.

Emellett az Opimus tulajdonában levő Euro Generál Zrt. igazgatóságának március elejétől tagja Csík Zoltán és Schmidt Zoltán. Utóbbi a Mészáros házaspár tavaly alapított, felcsúti építőipari cégét, a Fejér B.Á.L. Zrt-t vezeti. Csík Zoltán pedig több Mészáros Lőrinchez köthető társaságnak vagy vezetője, vagy részben tulajdonosa: az Aranykorona Zrt. nevű Mészáros Lőrinc-cég tulajdonában levő Korona-Alba Kft., a Mészáros-gyerekek cége, a Talentis, de Csík érdekeltségébe tartozik a Scentrum Kft. is, amely nemrég tulajdonrészt szerzett a korábban a Quaestor-csoporthoz, illetve a Buda-Cash-hez tartozó szállodákat üzemeltető cégekben, írta a hvg.hu.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.