2016. október 27. 08:34

A felcsúti polgármester a Borsnak nyilatkozott. Orbán Viktor barátja azt állította, hogy nem részvényese a vevő Optimusnak.

Mészáros Lőrinc a lapnak azt mondta, nem ő áll a korábban a Népszabadságot is kiadó Mediaworks felvásárlása mögött: "Ezek a hírek nem igazak. Egyet tudok mondani: nekem egyetlen egy Opimus részvényem nincs. Így nehéz lenne azt mondani, hogy érintett vagyok az ügyben."

Ebben világelső a felcsúti foci

Mészáros ugyanakkor persze elképzelhetőnek tartja, hogy esetleg mégis médiatulajdonos legyen valamikor: "Az ember életében nincs semmi kizárva. Nem tudjuk, mikor mi történik velünk. Mindig felmerülhet egy új dolog, ami üzletileg megfelelő, én csak azzel foglalkozom, amint mondtam, ami üzletileg megfelelő…”

Korábban:
Eladták a Népszabadság kiadóját
A Borsra is szemet vethettek a kormánybarát vállalkozók

Mészáros nyilatkozata ellenére a hvg.hu kedden megjelent írásában több kapcsolatot is feltárt, amely Mészáros Lőrinc és az Optimus, illetve annak képviselői között van. A cég tulajdonosi köre elég kusza, egyik nagy részvényese egy Nigériában, egy másik egy Kajmán-szigeteken bejegyzett cég. Sok a kisrészvényese, a harmadik nagyobb részvényes a szekszárdi Status Capital Befektetési Zrt., amelynek vezetője több olyan Fidesz-közeli céget is irányít, amelyekben Mészáros Lőrinc is érdekelt.

Emellett az Opimus tulajdonában levő Euro Generál Zrt. igazgatóságának március elejétől tagja Csík Zoltán és Schmidt Zoltán. Utóbbi a Mészáros házaspár tavaly alapított, felcsúti építőipari cégét, a Fejér B.Á.L. Zrt-t vezeti. Csík Zoltán pedig több Mészáros Lőrinchez köthető társaságnak vagy vezetője, vagy részben tulajdonosa: az Aranykorona Zrt. nevű Mészáros Lőrinc-cég tulajdonában levő Korona-Alba Kft., a Mészáros-gyerekek cége, a Talentis, de Csík érdekeltségébe tartozik a Scentrum Kft. is, amely nemrég tulajdonrészt szerzett a korábban a Quaestor-csoporthoz, illetve a Buda-Cash-hez tartozó szállodákat üzemeltető cégekben, írta a hvg.hu.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.