2p

Gondot okozhat, ha az embernek túl sok cége van, mindegyiket a húsosfazék közelébe kell engedni, viszont egyiket sem kellene háttérbe szorítani. A megoldást a problémára Felcsút polgármestere, egykori gázszerelő, jelenlegi milliárdos vállalkozó szolgáltatja.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége, az R-Kord Kft. V-Híd Építő Zrt.-vel közösen megnyerte a Püspökladány és Ebes közötti vasúti szakasz felújítását. A 31 kilométeres szakasz kipofozására nettó 74,9 milliárd forintot kapnak majd, a projekt becsült értéke ennél kevesebb, 69,1 milliárd forint.

A közbeszerzési hatóság oldalán elérhetővé vált az aláírt szerződés is, melyet június 12-én szignóztak a felek. Az 29 oldalas dokumentum legérdekesebb része az alvállalkozók felsorolása.

Az R-Kord Kft. összesen 5 alvállalkozót fog bevonni a munkálatokba:

  • Vasútvill Kft.,
  • TBÉSZ Zrt.,
  • THALES Austria GmbH,
  • Híd-Tám Kft.,
  • és a Mészáros és Mészáros Kft.

Igen-igen, a felcsúti polgármester egyik cégével elnyeri a munkát, amivel aztán bevonja a másik cégét is alvállalkozóként. Ezzel sokkal előrébb ugyan nincs, de annyit el lehet érni vele, hogy nem folyton a Mészáros és Mészáros Kft. nevét koptatja a közbeszerzésekről beszámoló sajtó. Másrészről anyagilag sincsenek előrébb, hiszen az R-Kord fogja kifizetni a Mészáros és Mészáros Kft.-t abból a pénzből, amit a NIF-től, mint megrendelőtől kap.

A V-Híd alvállalkozói egyébként a következő cégek lesznek:

  • Swietelsky Vasúttechnika Kft.,
  • Ring - Veszprémterv Konzorcium: a Ring Mérnöki Iroda és a Veszprém Tervező Kft. párosa,
  • valamint a szolnoki DÁD 2002 Vasútépítő Kft.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!