TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Gondot okozhat, ha az embernek túl sok cége van, mindegyiket a húsosfazék közelébe kell engedni, viszont egyiket sem kellene háttérbe szorítani. A megoldást a problémára Felcsút polgármestere, egykori gázszerelő, jelenlegi milliárdos vállalkozó szolgáltatja.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége, az R-Kord Kft. V-Híd Építő Zrt.-vel közösen megnyerte a Püspökladány és Ebes közötti vasúti szakasz felújítását. A 31 kilométeres szakasz kipofozására nettó 74,9 milliárd forintot kapnak majd, a projekt becsült értéke ennél kevesebb, 69,1 milliárd forint.

A közbeszerzési hatóság oldalán elérhetővé vált az aláírt szerződés is, melyet június 12-én szignóztak a felek. Az 29 oldalas dokumentum legérdekesebb része az alvállalkozók felsorolása.

Az R-Kord Kft. összesen 5 alvállalkozót fog bevonni a munkálatokba:

  • Vasútvill Kft.,
  • TBÉSZ Zrt.,
  • THALES Austria GmbH,
  • Híd-Tám Kft.,
  • és a Mészáros és Mészáros Kft.

Igen-igen, a felcsúti polgármester egyik cégével elnyeri a munkát, amivel aztán bevonja a másik cégét is alvállalkozóként. Ezzel sokkal előrébb ugyan nincs, de annyit el lehet érni vele, hogy nem folyton a Mészáros és Mészáros Kft. nevét koptatja a közbeszerzésekről beszámoló sajtó. Másrészről anyagilag sincsenek előrébb, hiszen az R-Kord fogja kifizetni a Mészáros és Mészáros Kft.-t abból a pénzből, amit a NIF-től, mint megrendelőtől kap.

A V-Híd alvállalkozói egyébként a következő cégek lesznek:

  • Swietelsky Vasúttechnika Kft.,
  • Ring - Veszprémterv Konzorcium: a Ring Mérnöki Iroda és a Veszprém Tervező Kft. párosa,
  • valamint a szolnoki DÁD 2002 Vasútépítő Kft.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.