2017. június 28. 17:31

Gondot okozhat, ha az embernek túl sok cége van, mindegyiket a húsosfazék közelébe kell engedni, viszont egyiket sem kellene háttérbe szorítani. A megoldást a problémára Felcsút polgármestere, egykori gázszerelő, jelenlegi milliárdos vállalkozó szolgáltatja.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége, az R-Kord Kft. V-Híd Építő Zrt.-vel közösen megnyerte a Püspökladány és Ebes közötti vasúti szakasz felújítását. A 31 kilométeres szakasz kipofozására nettó 74,9 milliárd forintot kapnak majd, a projekt becsült értéke ennél kevesebb, 69,1 milliárd forint.

A közbeszerzési hatóság oldalán elérhetővé vált az aláírt szerződés is, melyet június 12-én szignóztak a felek. Az 29 oldalas dokumentum legérdekesebb része az alvállalkozók felsorolása.

Az R-Kord Kft. összesen 5 alvállalkozót fog bevonni a munkálatokba:

  • Vasútvill Kft.,
  • TBÉSZ Zrt.,
  • THALES Austria GmbH,
  • Híd-Tám Kft.,
  • és a Mészáros és Mészáros Kft.

Igen-igen, a felcsúti polgármester egyik cégével elnyeri a munkát, amivel aztán bevonja a másik cégét is alvállalkozóként. Ezzel sokkal előrébb ugyan nincs, de annyit el lehet érni vele, hogy nem folyton a Mészáros és Mészáros Kft. nevét koptatja a közbeszerzésekről beszámoló sajtó. Másrészről anyagilag sincsenek előrébb, hiszen az R-Kord fogja kifizetni a Mészáros és Mészáros Kft.-t abból a pénzből, amit a NIF-től, mint megrendelőtől kap.

A V-Híd alvállalkozói egyébként a következő cégek lesznek:

  • Swietelsky Vasúttechnika Kft.,
  • Ring - Veszprémterv Konzorcium: a Ring Mérnöki Iroda és a Veszprém Tervező Kft. párosa,
  • valamint a szolnoki DÁD 2002 Vasútépítő Kft.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.