<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Gondot okozhat, ha az embernek túl sok cége van, mindegyiket a húsosfazék közelébe kell engedni, viszont egyiket sem kellene háttérbe szorítani. A megoldást a problémára Felcsút polgármestere, egykori gázszerelő, jelenlegi milliárdos vállalkozó szolgáltatja.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége, az R-Kord Kft. V-Híd Építő Zrt.-vel közösen megnyerte a Püspökladány és Ebes közötti vasúti szakasz felújítását. A 31 kilométeres szakasz kipofozására nettó 74,9 milliárd forintot kapnak majd, a projekt becsült értéke ennél kevesebb, 69,1 milliárd forint.

A közbeszerzési hatóság oldalán elérhetővé vált az aláírt szerződés is, melyet június 12-én szignóztak a felek. Az 29 oldalas dokumentum legérdekesebb része az alvállalkozók felsorolása.

Az R-Kord Kft. összesen 5 alvállalkozót fog bevonni a munkálatokba:

  • Vasútvill Kft.,
  • TBÉSZ Zrt.,
  • THALES Austria GmbH,
  • Híd-Tám Kft.,
  • és a Mészáros és Mészáros Kft.

Igen-igen, a felcsúti polgármester egyik cégével elnyeri a munkát, amivel aztán bevonja a másik cégét is alvállalkozóként. Ezzel sokkal előrébb ugyan nincs, de annyit el lehet érni vele, hogy nem folyton a Mészáros és Mészáros Kft. nevét koptatja a közbeszerzésekről beszámoló sajtó. Másrészről anyagilag sincsenek előrébb, hiszen az R-Kord fogja kifizetni a Mészáros és Mészáros Kft.-t abból a pénzből, amit a NIF-től, mint megrendelőtől kap.

A V-Híd alvállalkozói egyébként a következő cégek lesznek:

  • Swietelsky Vasúttechnika Kft.,
  • Ring - Veszprémterv Konzorcium: a Ring Mérnöki Iroda és a Veszprém Tervező Kft. párosa,
  • valamint a szolnoki DÁD 2002 Vasútépítő Kft.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.