1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Eurómilliárdos nagyságrendet ér el a Siemens megvesztegetési botrányában szereplő összeg - derült ki a konszern negyedévi eredményadatait ismertető sajtóértekezleten.

A megvesztegetési üggyel kapcsolatban folytatott belső vizsgálat első mérlege szerint mintegy 1,3 milliárd eurót tettek ki a megkérdőjelezhető kifizetések. Korábban a konszern konkrét összeget csak a botrány kiindulópontját, a távközlési részleget érintően említett.

E részlegnél 449 millió kétes kifizetést azonosítottak, amelynek következményeképpen a cégnek 201 millió eurós büntetés kifizetését kellett vállalnia. Időközben más részlegeket is bevontak a vizsgálatba, és így a kétes kifizetések összege a háromszorosára emelkedett.

A konszernnek a pénzbírságon túl számítania kell utólagos adófizetési kötelezettségre, továbbá az amerikai tőzsdefelügyelet kemény büntetésére is. A tanácsadók, ügyvédek honoráriuma is sokba kerül: csak a szeptember végével záruló 2006/07-es évben a tanácsadóknak 347 millió eurót fizettek ki, ebből a negyedik negyedévre 159 millió euró jutott.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!