1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már a magyar lakosság 51 százaléka internetezik mobileszközén keresztül, a tavalyi 39 százalékkal szemben - közölte a GfK piackutató intézet csütörtökön az MTI-vel.

A GfK felmérését ismertető közlemény szerint a mobilinternethez használt eszközöket is egyre többen keresik, a tavalyi 49-ről 54 százalékra nőtt az okostelefonnal rendelkezők, 11-ről 19 százalékra a táblagépet használók száma. Ennek megfelelően egy év alatt a hagyományos PC-k és laptopok száma csökkent a háztartásokban, 78-ról 74 százalékra, illetve 58-ról 57 százalékra - olvasható a GfK elemzésében.

Az interneten végzett tevékenységeket tekintve a mobil eszközök még nem vették át a szerepet az asztali számítógépektől, ez 1-2 éven belül várható a GfK szerint. Legszívesebben a chatelést (40 százalékban), a térképalkalmazásokat, a közösségi oldalakat (37-37 százalék) használják a világhálón a mobilozók - derül ki a felmérésből. A mobil eszközökön történő e-mail használat viszont csökkent tavalyhoz képest a tanulmány szerint. A felmérés egy 1500-as minta alapján készült az idén márciusban, a 15-49 éves, legalább hetente internetezők körében.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!