2013. március 1. 06:38

A jelenleginél nagyobb szeletet hasítana ki a mérőóra-leolvasási piacból a Magyar Posta Zrt., amely ajánlataival újabb szolgáltatókat is megkeresett. A piaci szerep növeléséhez a nemrégiben benyújtott módosító indítvány is segítségére lehet - írja a Napi Gazdaság.

A Posta a közelmúltban az Elmű Nyrt.-vel és az Émász Nyrt.-vel három évre, a Tigáz Zrt.-vel pedig kettő plusz egy évre szerződött - olvasható a lap pénteki számában.

A hatályos jogszabály szerint évente egyszer kell leolvasni a mérőket, a nemrégiben benyújtott - szakértők szerint több vonatkozásában is a Postára szabott - módosító indítvány azonban ezt negyedéves gyakorisággal is lehetővé tenné a fogyasztó kérésére.

A Posta a lap azon kérdésére, hogy ez milyen költség-, illetve bevételnövekedést jelenthet, azt válaszolta, hogy amennyiben a jogszabályi környezet változása miatt a partnerek szerződésmódosítást kezdeményeznek, a vállalat "nyitott" a változtatásra.

Ha a módosítót megszavazza a parlament, az energiaszolgáltatóknak panaszfelvételi irodákat kell nyitniuk az ötezer főnél népesebb, nem járási székhely településeken, ami "más profilú" üzlethelyiségekben is kialakítható - így például a postahivatalokban.

A lap erre vonatkozó kérdésére a Posta azt közölte, hogy a levélkézbesítési és készpénz-átutalási szolgáltatások folyamatos szűkülése miatt a zrt. folyamatosan fejleszti szolgáltatási portfólióját és "nyitott" minden olyan szolgáltatásra, amelynek segítségével hatékonyabban használhatja ki a rendelkezésére álló - az országban legjelentősebbnek számító - hálózati és logisztikai kapacitását.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.