<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Abu Dzabi további tőkét ruházna be a Mercedes kocsikat gyártó német Daimler cégbe, amely a közelmúltban döntött magyarországi üzemének létrehozásáról.

Az olajsejkség beruházási hatósága, a világ vezető állami pénzeket kezelő pénzalapja, az ADIA révén venne jelentős részesedést a német vállalatban - értesült a német Focus hírmagazin a hét végén. A lap szerint a Daimler illetékesei tárgyaltak is az ADIA képviselőivel, bár állítólag nem kívánnak egy újabb jelentősebb külföldi befektetőt.

Az olajtőke ugyanis - Kuvait állami pénzalapjának 7,6 százalékos részesedésével - már jelentős aktívát birtokol a Daimlerben és a kuvaitiak  szívesen növelnék részesedésüket.

Dieter Zetsche, a Daimler első számú embere viszont szívesen látna új állami tőkét a cégben, amely úgymond ki van téve nagy magán befektetési alapok támadásainak, különös tekintettel a részvény jelenleg alacsony árfolyamára és azért is, mert nagy részesedést a Daimlerben nem birtokol senki.

Az idei második negyedévben 25 százalékkal csökkent a Daimler nyeresége, a Chryslerben való részesedésének költségei, valamint a kőolaj és a nyersanyagok, elsősorban az acél drágulása miatt.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.