TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. január 12. 06:27

Éveken keresztül tervezte a Magyar Posta Zrt., hogy Gödöllőn felépíti gépesített levélfeldolgozó és logisztikai központját, most azonban a visszaeső levélforgalom miatt lemondta a beruházást - ismerteti a szerdai Napi Gazdaság.

A gazdasági napilap cikke felidézi, hogy az eredeti tervek szerint a hatmilliárd forintos létesítménynek fél éve már üzemelnie kellene. A gödöllői komplexum szolgálta volna ki a keleti országrészt, míg a Nyugat-Magyarországra szóló küldeményeket továbbra is Budaörsön dolgozták volna fel.

Hüse Marianna, a Magyar Posta szóvivője közölte, hogy a küldeményforgalom növekedése megállt, s ez a tendencia tapasztalható európai viszonylatban is. Az elektronizálódás és a postai szolgáltatások területén 2023-ra várható piacnyitás nyomán küldeménybővülésre a levélpostai termékkörben nem is lehet számítani.

A gödöllői beruházás koncepciójának kidolgozása óta eltelt időszak jelentős mértékű változásokat hozott a levélpiacon, ezért a Magyar Posta felülvizsgálta álláspontját, és nem tervezi a jelenlegi kapacitások bővítését. Ennek nyomán nem épül meg a gödöllői logisztikai központ, a jelenleg Budaörsön működő küldeményfeldolgozó továbbra is képes a feladatok megfelelő színvonalú ellátására - olvasható a napilapban.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.