2011. január 12. 06:27

Éveken keresztül tervezte a Magyar Posta Zrt., hogy Gödöllőn felépíti gépesített levélfeldolgozó és logisztikai központját, most azonban a visszaeső levélforgalom miatt lemondta a beruházást - ismerteti a szerdai Napi Gazdaság.

A gazdasági napilap cikke felidézi, hogy az eredeti tervek szerint a hatmilliárd forintos létesítménynek fél éve már üzemelnie kellene. A gödöllői komplexum szolgálta volna ki a keleti országrészt, míg a Nyugat-Magyarországra szóló küldeményeket továbbra is Budaörsön dolgozták volna fel.

Hüse Marianna, a Magyar Posta szóvivője közölte, hogy a küldeményforgalom növekedése megállt, s ez a tendencia tapasztalható európai viszonylatban is. Az elektronizálódás és a postai szolgáltatások területén 2023-ra várható piacnyitás nyomán küldeménybővülésre a levélpostai termékkörben nem is lehet számítani.

A gödöllői beruházás koncepciójának kidolgozása óta eltelt időszak jelentős mértékű változásokat hozott a levélpiacon, ezért a Magyar Posta felülvizsgálta álláspontját, és nem tervezi a jelenlegi kapacitások bővítését. Ennek nyomán nem épül meg a gödöllői logisztikai központ, a jelenleg Budaörsön működő küldeményfeldolgozó továbbra is képes a feladatok megfelelő színvonalú ellátására - olvasható a napilapban.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.