<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Három német autógyár, a Daimler, az Audi és a BMW 2,8 milliárd euróért megvásárolta a Nokia HERE térkép és navigációs szolgáltatását - jelentette be hétfőn az autógyárak konzorciuma és a Nokia.

A három autógyár egyenlő tulajdoni arányban részesedik a térkép és navigációs szolgáltatásban. A Nokia részletes térképeken alapuló HERE navigációs szoftverét az autógyárak az önállóan tájékozódó, autonóm módon közlekedő járművek kifejlesztéséhez kívánják felhasználni.

A Nokia HERE szolgáltatása "kulcsszerepet játszik majd a mobilitás digitális forradalmában" - mondta Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója. Dieter Zetsche a Daimler vezérigazgatója szerint pedig a Nokia nagypontosságú digitális térkép szoftvere fontos építőeleme lesz a jövő mobilitásának. Az üzlet lezárására a szükséges versenyhatósági engedélyek birtokában 2016 elején kerülhet sor.

A Nokia a továbbiakban mobil távközlési berendezés gyártó üzletágára és konkurense, az Alcatel-Lucent akvizíciójára kívánja összpontosítani tevékenységét. A mintegy 6,5 ezer embert foglalkoztató berlini székhelyű Nokia HERE az idei első félévben 552 millió euró forgalom mellett 28 millió euró üzleti eredményre tett szert. A Nokia HERE az új tulajdonos alatt is megőrzi önállóságát és más autógyárakat is ellát termékével.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.