2p

Az ingatlanok ára egyelőre nem változott Kecskeméten a Mercedes-beruházás bejelentése óta, de több ingatlaniroda tájékoztatása szerint egyértelműen megnőtt a befektetési céllal ingatlant vásárolni szándékozók száma, valamint az oktatásra alkalmas irodák, irodaházak utáni érdeklődés.

Nagy Attila, a City Cartel Országos Ingatlan- és Hiteliroda Hálózat kecskeméti irodájának tulajdonosa és egyben vezetője elmondta: megnőtt a kereslet a Mercedes-beruházás kapcsán az olyan ingatlanok iránt, amelyekben 200-250 fő egyidejű oktatását meg lehet oldani.

Az árakat egyelőre azért nem emelte a beruházás bejelentése, mert az ingatlanok amúgy is túlárazottak Kecskeméten - tette hozzá. A szakember szerint megnőtt a kereslet a befektetési céllal, később bérbe adható ingatlanok iránt.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere elmondta: intenzív az érdeklődés a különböző szolgáltatók és egyéb befektetők részéről is, akik vállalkozásra alkalmas területet keresnek.

Soltész Szilárd, a Duna House országos ingatlaniroda hálózat kecskeméti franchise-irodájának vezetője szintén úgy látja, hogy az ingatlanok ára nem változott a Mercedes-beruházás bejelentése óta, de az érdeklődés megnőtt.

Befektetői csoportok a kecskeméti bérlemények iránt érdeklődnek, valamint lakópark kialakításához keresnek területet.

A Daimler-Benz elnöksége június 18-én jelentette be, hogy Magyarországot, ezen belül Kecskemétet választotta új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül. A gyártás előreláthatóan 2012-ben kezdődik a mintegy 800 millió eurós beruházással épülő, 2500 főt foglalkoztató üzemben, amely a beszállítói körben további 10 ezer munkahelyet létesít.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!