<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az ingatlanok ára egyelőre nem változott Kecskeméten a Mercedes-beruházás bejelentése óta, de több ingatlaniroda tájékoztatása szerint egyértelműen megnőtt a befektetési céllal ingatlant vásárolni szándékozók száma, valamint az oktatásra alkalmas irodák, irodaházak utáni érdeklődés.

Nagy Attila, a City Cartel Országos Ingatlan- és Hiteliroda Hálózat kecskeméti irodájának tulajdonosa és egyben vezetője elmondta: megnőtt a kereslet a Mercedes-beruházás kapcsán az olyan ingatlanok iránt, amelyekben 200-250 fő egyidejű oktatását meg lehet oldani.

Az árakat egyelőre azért nem emelte a beruházás bejelentése, mert az ingatlanok amúgy is túlárazottak Kecskeméten - tette hozzá. A szakember szerint megnőtt a kereslet a befektetési céllal, később bérbe adható ingatlanok iránt.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere elmondta: intenzív az érdeklődés a különböző szolgáltatók és egyéb befektetők részéről is, akik vállalkozásra alkalmas területet keresnek.

Soltész Szilárd, a Duna House országos ingatlaniroda hálózat kecskeméti franchise-irodájának vezetője szintén úgy látja, hogy az ingatlanok ára nem változott a Mercedes-beruházás bejelentése óta, de az érdeklődés megnőtt.

Befektetői csoportok a kecskeméti bérlemények iránt érdeklődnek, valamint lakópark kialakításához keresnek területet.

A Daimler-Benz elnöksége június 18-én jelentette be, hogy Magyarországot, ezen belül Kecskemétet választotta új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül. A gyártás előreláthatóan 2012-ben kezdődik a mintegy 800 millió eurós beruházással épülő, 2500 főt foglalkoztató üzemben, amely a beszállítói körben további 10 ezer munkahelyet létesít.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.