<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Számos részében egyforma lehet hamarosan a Mercedes és a BMW: a két német autógyár részegységek közös beszerzésére készül.

A költségcsökkentő együttműködés tervéről a német Auto, Motor und Sport című lap számolt be a hét végén, egyelőre a Mercedest gyártó Daimler képviselője annyi megjegyzést fűzött a lap értesüléséhez, hogy a megbeszélések kezdeti szakaszban vannak.

Arról tárgyalnak, hogy a járművet használó számára nem látható egyes berendezéseket, például az ablakok emelőmotorját, a szellőzők egységeit, a váltórendszereket együttesen szereznék be, és erre esetleg közös beszerzési vállalkozást hozna létre a két járműgyártó.

Egy hibridmotor kifejlesztésén már együtt dolgoznak, sőt, más erőforrások gyártásában is lehetséges az együttműködés a Daimler és a BMW között: egy 12 hengeres benzinmotorról lenne szó, és a gyártói együttműködésben a hírek szerint a James Bond filmekből ismert Aston Martin brit autógyár is részt venne.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.