2004. július 20. 07:18

Ismét aktív negyedévet zárt a budapesti irodapiac, és a harmadik háromhavi időszakban is újabb üzletkötésekre lehet számítani - fogalmazott a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF).

A legnagyobb nemzetközi hátterű ingatlanfejlesztő és -közvetítőket tömörítő BIEF adatai szerint a június végén befejeződött negyedévben bérbe adott területek nagysága meghaladta a 42 ezer négyzetmétert, ez több mint 55 százalékos növekedést jelent a tavalyi hasonló időszakban elért eredményhez képest - számol be a Világgazdaság.

Ebben a negyedévben ismét az úgynevezett nem központi [ajanlo=50][igazitas=left/] elhelyezkedésű területek bizonyultak a legnépszerűbbnek Budapesten, itt adták bérbe a területek 68 százalékát, míg a Belvárosban éppen csak 8,3 százalék volt a felvett területek aránya.
A második negyedévben két új épületet adtak át, az egyiket központi, míg a másikat nem központi területen. Ezek a Museum Atrium Irodaház (4447 m2) a Dózsa György úton és a Science Park B épülete (14 687 m2) a XI. kerületben. Június végére így a budapesti bérirodák állománya elérte az 1 395 907 négyzetmétert - írja a Világgazdaság.

Az üres területek aránya az elmúlt három év eddigi legalacsonyabb értékét érte el, amely a nagymértékű bérelt terület és a viszonylag alacsony mértékű új kínálat következménye; valamint még annak is köszönhető, hogy a Science Park B épületének 80 százaléka már az átadás előtt bérlőre talált - mondta el a Világgazdaságnak Simon Rita, a Jones Lang LaSalle elemzője.
A teljes budapesti piacot tekintve a kihasználatlanság 17,7 százalék volt. A kihasználatlansági ráta a belvárosi részpiacon volt a legmagasabb, 21,9 százalék, míg a legnépszerűbb nem központi területen tovább csökkent, 15 százalékra - számol be a Világgazdaság.

Kapcsolódó anyagok
Stagnál a kereslet a budapesti irodapiacon
Minden ötödik iroda kiadatlan Budapesten
Áremelkedés várható az irodapiacon

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.