<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		

Pozvai Zsolt, a Develor Tanácsadó Zrt. vezetője úgy véli, munkatársai bizalmának megnyilvánulásánál nincs fontosabb visszajelzés. Ezzel pedig akkor szembesült, amikor kollegái benevezték őt a Menedzsment Fórum által indított Legjobb Főnök 2008 versenyre. A meglepetés erejéről, és a nevezés okairól kérdeztük Pozvai Zsoltot villáminterjúnkban.

- Meglepte Önt a jelölés? Mi volt az első gondolata ezzel kapcsolatban?

- A jelölés kellemes meglepetés volt. Kellemes, mert nehéz elképzelnem fontosabb visszajelzést, mint a munkatársak ilyen formában megnyilvánuló bizalma. Meglepetés, mert kollégáim jól titkolták tervüket, így bízom abban, hogy őszinte jelölés volt. A kérdés most leginkább az számomra, hogy miként lehet ezt kellő szerénységgel fogadni.

- Ön szerint, milyen főnöknek látják Önt kollegái, mit gondol, miért jelölték Önt erre a versenyre?  

- Egy rendkívül sokat elváró, mindig magas követelményeket támasztó vezetőnek láthatnak a munkatársaim, olyan embernek, akinek szilárd értékrendje van, és aki mellett nehéz pihenni, lazítani. Emellett csak bízhatok abban, hogy azt is érzékelik, hogy mennyire fontosnak tartom őket, mindig arra törekszem, hogy igazságos, következetes legyek, és a munkavállalókat érintő kérdésekben megjelenjen az ő érdekük is.

- Hogyan próbál a beosztottak "kedvében járni"?

- Hiszek abban, hogy egy vezető azzal "jár leginkább a munkatársai kedvében", ha döntéseiben következetes, mert így van mihez igazodni: egyértelmű az elvárás és egyértelmű a teljesítmény megítélése is. Rossz úton jár az a vezető, aki tudatosan igyekszik megkedveltetnie magát a beosztottakkal, mert az a konfliktusok elkerülését és az őszinteség feladását jelenti. Ez jó taktika lehet rövid távon, de hosszú távon semmiképpen nem működőképes. A belső fő hajtóerőm a tökéletességre való törekvés, ez néha nem könnyű sem nekem, sem a környezetemnek, de bízom abban, hogy ennek eredményeit a kollégáim és az ügyfeleink is értékelik.

- Hogyan fejlődött cége az elmúlt években, mely szakmai sikerekre a legbüszkébb?

Cégünk, a Develor már öt éve a magyar tréning-tanácsadó piac legnagyobb vállalkozásává vált, és annak ellenére, hogy kemény verseny zajlik, ezt a pozíciót meg is tudtuk erősíteni, folyamatos, dinamikus növekedéssel. A hazai sikerekkel párhuzamosan egy európai hálózat építésébe is belefogtunk, és mára tizenhárom országban működnek leányvállalataink. 2008-ban két óriási potenciállal rendelkező országban indultak Develor vállalatok: Ukranában és Törökországban. A cégcsoport mára a legerősebb tréning-hálózattá vált, a tágan értelmezett közép-európai régióban több mint kétszáz munkatárssal és közel tízmillió eurós árbevétellel. Személyes feladatom a hazai cég vezetése, és a hálózat stratégiai igazgatása. Ez a párhuzamos felelősség nem kis kihívás nekem és vezetőtársaimnak.

Ismerje meg a jelölteket és szavazzon Ön is!

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.