2p

A Szentkirályi Ásványvíz új reklámkampányában egy magyar labdarúgó fenomén, Puskás Ferenc fog feltűnni. A néhai sztár a portugál Luis Figó utódja lesz.

Modern videótechnika alkalmazásával készülnek a Szentkirályi Ásványvíz új reklámfilmjei, melynek sztárja Puskás Öcsi lesz. A valaha élt legjobb magyar labdarúgó a korábbi aranylabdás, Luis Figo utódja lesz, jelentette be a vállalat csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az előző reklámarcot, Figót két éve, 2008 márciusában mutatták be a hazai sajtó képviselőinek. Az akkori kampány szpotja a magyar viszonyokhoz képest meglehetősen nagyratörő volt, hiszen nemcsak a főszereplő, Figo klasszis a maga műfajában, de a reklámfilm rendezésére is nemzetközi tekintélynek örvendő szakembert szerződtetettek. A két nap alatt rögzítésre került reklámfilmet Guy Nattiv dirigálta, aki a 2002-es Nemzetközi Berlini Filmfesztivál rövidfilm kategóriájában kapott Kristály Medve díjat. 40 fős stáb segítette a rendezőt, és a film forgatása miatt rövid időre az üzem egyes területein leállították a termelést. A kész anyaggal a hazai közönség áprilistól találkozhatott, akkor indult a labdarúgó közreműködésével a Szentkirályi kampánya.

Érdekesség volt, hogy miközben előzetesen a társaság igazgatója Balogh Levente a nemzetközi piaci jelenlét erősítésével magyarázta a világsztár igazolását, addig a cégvezető a kampány kapcsán leszögezte, hogy az új reklámarccal kötött kétéves szerződés értelmében csak a magyar piacon futott a reklámfilm.

Az új reklámarc, Puskás Ferenc 1950 és 1954 között a magyar nemzeti futballválogatott csapatkapitánya volt. Az aranycsapat vezetésével érte el egyik legnagyobb sikerét a magyar nemzeti tizenegy, az 1954-es berni világbajnokságon második lett a csapat, igaz ezt akkor a közvélemény óriási kudarcként élte meg.

Az 1956-os forradalom leverésének hírére külföldön, először Bécsben maradt, ahová rövidesen felesége és gyermeke is követte. Később Spanyolországba költözött, ahol 1958-ban a Real Madrid játékosa lett. Nevéhez fűződik a BEK-döntők (ma BL) legtöbb gólja, négyszer talált be az 1960-as BEK döntőben az Eintracht Frankfurt ellen 7:3-ra megnyert mérkőzésen.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!