<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Több mint 22 milliárd dollárért felvásárolná a Mars Inc. és a Warren Buffett amerikai milliárdos érdekeltségébe tartozó Berkshire Hathaway Inc. a Wm. Wrigley Jr. Company-t.

Az üzlet létrejötte alaposan átalakítaná az édességipart, értesült a The New York Times és a The Wall Street Journal. A The Timesnak nyilatkozó forrás szerint a felvásárlás azonban még meghiúsulhat.

A Sees Candies cukorkagyártót birtokló Buffett a felvásárlás finanszírozásában segít a Marsnak. Egyelőre minden érdekelt fél elzárkózott a sajtóértesülés kommentálásától, írja a CNN Money.

A két cég ajánlata jelentős prémiumot jelent a Wrigley pénteki, közel 17,3 milliárd dolláros tőzsdei értékéhez képest. A Snickers és egyéb édességeket gyártó Mars és a többek közt az Orbit rágógumit forgalmazó Wrigley egyesülése további felvásárlásokat kényszeríthet ki az édességiparban.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.