2p

A cseh Skoda Auto autógyár Rapid néven új kompakt limuzin gyártását kezdte el csütörtökön.

A kocsi, amelyet a modellskálán a Fabia és az Octavia közé pozícionáltak, októbertől kezdve kerül az európai országok piacára, jövőre Kínába, majd 2014-ben Oroszországban is kapható lesz - közölte a Skoda gyár csütörtökön.

Jelenleg napi 800 gépkocsit gyártanak, amit fokozatosan 1200 darabra növelnek. Az új Rapidot hivatalosan a szeptemberi párizsi autószalonon mutatják be a nagyközönségnek.

A közlemény szerint a Rapid hossza 4,48 méter, szélessége 1,7 méter. A csomagtartó űrtartalma 550 liter, a hátsó ülések lehajtása után pedig 1490 liter. Az autó öt személy szállítására alkalmas. Összesen hétféle - öt benzines és két dízeles - motorral lesz kapható.

"Zöldet adtunk a Skoda Rapid sorozatgyártásának. Ez a kocsi új elemeket visz a kompakt kocsik osztályába, és a Skoda Auto 2018-ig szóló növekedési stratégiájának fontos részét képezi" - jelentette ki Winfried Vahland, a Skoda igazgatótanácsának elnöke.

Vahland szerint a Rapid a cseh autógyár második legfontosabb modelljévé válik. Kínában és Oroszországban a modell speciális, helyi követelmények szerint módosított változatát fogják árusítani. A modell egyik módosított változatának gyártását Indiában is beindította a Skoda.  

A Rapid árát hivatalosan nem közölték. Prágai lapértesülések szerint a csehországi árnak valamivel 300 ezer korona (3,3 millió forint) alatt kellene kezdődnie.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!