2012. augusztus 24. 05:46

A cseh Skoda Auto autógyár Rapid néven új kompakt limuzin gyártását kezdte el csütörtökön.

A kocsi, amelyet a modellskálán a Fabia és az Octavia közé pozícionáltak, októbertől kezdve kerül az európai országok piacára, jövőre Kínába, majd 2014-ben Oroszországban is kapható lesz - közölte a Skoda gyár csütörtökön.

Jelenleg napi 800 gépkocsit gyártanak, amit fokozatosan 1200 darabra növelnek. Az új Rapidot hivatalosan a szeptemberi párizsi autószalonon mutatják be a nagyközönségnek.

A közlemény szerint a Rapid hossza 4,48 méter, szélessége 1,7 méter. A csomagtartó űrtartalma 550 liter, a hátsó ülések lehajtása után pedig 1490 liter. Az autó öt személy szállítására alkalmas. Összesen hétféle - öt benzines és két dízeles - motorral lesz kapható.

"Zöldet adtunk a Skoda Rapid sorozatgyártásának. Ez a kocsi új elemeket visz a kompakt kocsik osztályába, és a Skoda Auto 2018-ig szóló növekedési stratégiájának fontos részét képezi" - jelentette ki Winfried Vahland, a Skoda igazgatótanácsának elnöke.

Vahland szerint a Rapid a cseh autógyár második legfontosabb modelljévé válik. Kínában és Oroszországban a modell speciális, helyi követelmények szerint módosított változatát fogják árusítani. A modell egyik módosított változatának gyártását Indiában is beindította a Skoda.  

A Rapid árát hivatalosan nem közölték. Prágai lapértesülések szerint a csehországi árnak valamivel 300 ezer korona (3,3 millió forint) alatt kellene kezdődnie.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.