2011. március 2. 15:12

A digitális üzletág fellendülésének köszönhetően minden eddigi rekordot megdöntött a magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező Axel Springer tavalyi eredménye, bár elmaradt az elemzői várakozásoktól.

A német médiatársaság szerdai közlése szerint a kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) 53 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, 510,6 millió euróra, miközben elemzők 524 milliót vártak. A rendkívüli tételek nélkül számolt adózott eredmény 85,5 százalékkal 283,2 millió euróra, a csoport bevétele 10,8 százalékkal 2,89 milliárd euróra nőtt.

A társaság pénzügyi igazgatója szerint az idén és jövőre nagyobb lesz az EBITDA-eredmény a tavalyinál, de konkrét adatot nem közölt. Egyébként is meglehetősen konzervatív előrejelzést vázolt, ami miatt a társaság részvényeinek árfolyama négyhavi mélypontra, több mint tíz százalékkal esett a frankfurti értéktőzsdén.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.