2011. október 26. 10:38

2011. október 13. és október 19. között háromdimenziós képekkel jelent meg Magyarország legolvasottabb napilapja, a Blikk. Eladási rekordot döntött a 3D-hét első lapszáma október 13-án, mely 245 ezer példányba kelt el.

Októberben elsőként a magyar piacon teljes példányszámában 3D térhatásban jelent meg a Blikk egy héten keresztül. Az október 13-i ingyenes 3D-szemüveget tartalmazó lapszámból majdnem 20 százalékkal több fogyott, mint egy héttel korábban, ugyanazon a napon. Figyelembe véve, hogy a a korábbi héten még zajlott a Blikk Bumm őszi promóciója - amely szintén eladási rekordokat döntött - a növekmény még inkább figyelemre méltó. Ha egy átlagos eladást produkáló héthez viszonyítjuk a számokat, akkor a növekedés valójában több, mint 30 százalékos.

"A speciális lapszám elkészítésében a Ringier szinte teljes vertikuma közreműködött. A szerkesztőség rengeteg 3D-s anyagot készített elő de e mellett számos más társosztály munkája is kellett. A gyártás-adminisztrációs osztálynak fel kellett készülni a speciális, 3D hirdetések kezelésére, a gyártási osztály a 3D szemüveget gyártását szervezte meg, a nyomda megvalósította a szemüvegek behúzását, a terjesztés felmérte a várható, megnövekedett keresletet” – mondta el Papp Gábor, Blikk divízióigazgató.
A 3D hetet támogató kampány során a Ringier fogyasztói és B2B kampányt is szervezett. Ügyfeleknek szóló integrált, "branded content" kampányt szerepelt a Kreatívban: a Blikk 3D szemüvegét ide is behúzták, és ezzel lehetett megtekinteni a társasági rovat térhatású képeit.

2 napos mini kampány futott az RTLKlubon, TV2-őn, VIASAT3-mon, valamint Neon, Class FM-en és a Rádió 1-en. A kreatív terveket a Carbon készítette. A 3D-szemüveg és a 3D-hét támogatója a Media Markt volt.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.