TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. november 15. 08:50

A harmadik negyedévben 224,1 milliárd rubel, vagyis 3,71 milliárd dollár volt az adózott eredményük.

A Magyarországon is érdekelt legnagyobb orosz bank, a Sberbank rekordszintű profitról számolt be a harmadik negyedév alapján. A cég azt közölte szerdán, hogy az adózott eredménye 224,1 milliárd rubel (3,71 milliárd dollár, 1 rubel=4,46 forint) lett a szeptember végével záródott három hónapban. Szakértők kisebb, 189,9 milliárd rubeles negyedéves nettó profitra számítottak. A negyedévben a kamatbevétel 375 milliárd rubel volt, nagyobb az egy évvel korábbi 342,8 milliárd rubelnél.

(MTI)

A rossz hitelekre félretett céltartalék összege 58,2 milliárd rubelre csökkent a tavalyi harmadik negyedévi 101,7 milliárd rubelről. Tavaly a cég 541,9 milliárd rubel rekordnyereséget ért el, ami 143,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A Sberbank öt éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely Sberbank Magyarország Zrt. néven működik. Az orosz jegybank 2012 szeptemberében 5,2 milliárd dollárért eladta a Sberbank 7,58 százalékát, megtartva 50 százalék plusz egy szavazati jogát.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.